PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Putten

‘Hoe kon mij dit overkomen? Ik schaamde mij zo’

Maatschappelijk
Foto: Rob Engelaar
7 nov 2020, 11:00
Als een bank een signaal krijgt uit hun systeem dat er iets niet lijkt te kloppen, blokkeren ze uit voorzorg je rekening.
Als een bank een signaal krijgt uit hun systeem dat er iets niet lijkt te kloppen, blokkeren ze uit voorzorg je rekening.
PUTTEN

Een mailtje van PostNL of je even 6,75 euro aan bezorgkosten wil betalen voor een pakketje, een sms met de vraag of je je DigiD wilt heractiveren, een appje van je dochter of ze wat geld kan lenen, een telefoontje van een medewerker van de bank die je waarschuwt dat je rekening is gehackt. Steeds vaker worden we digitaal  en soms zelfs per post bestookt door oplichters. Oplichters die steeds slimmer opereren en via geraffineerde phishing software aan je gegevens komen. Drie weken geleden overkwam het ook de 54-jarige Puttense Carla van Beek (niet haar echte naam, red.).

,,Ik werd om half 6 gebeld door een mevrouw van de Rabobank. Ze vertelde me heel rustig, zoals ik dat gewend ben van bankmedewerkers, dat iemand met een iPhone 7 mijn bankrekening probeerde leeg te maken. Het was een drukke tijd en ik had veel aan mijn hoofd. Ik stond op het punt om te gaan samenwonen met mijn vriend en we moesten twee huizen le..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie