Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Fikse brand op terrein afvalverwerker Van de Mheen

2 maart 2021 om 03:36 Brand

PUTTEN In de nacht van maandag op dinsdag rond 1.30 uur is bij afvalverwerker Van de Mheen aan de Stenenkamerseweg in Putten een grote afvalberg in brand gevlogen. Al snel na de eerste melding schaalde de brandweer op naar middelbrand vanwege de nabijheid van een 150kv hoogspanningsleiding. Hierop kwamen een extra Puttens blusvoertuig en de waterwagen uit Ermelo ter plaatse.

Om over voldoende water te beschikken, werd een watertransport opgezet, zodat de blusvoertuigen gevoed konden worden. Het water werd opgepompt uit een vijver op de Henslare. De gemeente zette een gedeelte van de weg af. 

De grote hoeveelheid rook die vrijkwam, trok richting het nabijgelegen spoor en naar woningen in de omgeving. Spoorbeheerder ProRail en de buurtbewoners werden hierop in kennis gesteld door brandweer en politie. Na ongeveer een uur waren de grootste vlammen er vanaf, maar de brandweer is nog de hele nacht bezig geweest met nablussen. Het afval in de twee vakken moest helemaal uit elkaar worden getrokken. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie