Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Veel schade in woning na brand op zolder

17 april 2022 om 07:18 Brand

PUTTEN Brandweer Nijkerk kreeg zaterdagavond rond 22.45 uur een melding van een brand in/rondom de schoorsteen van een woning aan de Snijderssteeg in Putten. Toen de brandweer ter plaatse was met een tankautospuit en de hoogwerker was er inmiddels sprake van een brand op de zolder van de woning. 

Meteen werd er opgeschaald naar middel brand. Brandweer Ermelo kwam met een water-tankwagen richting Putten. Daarnaast werd vanaf de Nijkerkerstraat ter hoogte van de Salentein door korps Nijkerk een groot watertransport opgezet. 

Tijdens de brand liepen de emoties bij een bewoner en een aantal aanwezigen rondom de getroffen woning hoog op. Ze wilden verhinderen dat een paar journalisten vanaf de openbare weg hun werk konden doen. De politie greep in zodat de situatie niet uit de hand liep. 

De brand was snel onder controle. Wel moest de brandweer op zolder de noodzakelijke sloopwerkzaamheden uitvoeren om uitbreiding te voorkomen.

Het betrof een twee-onder-een-kap woning. De woning waar de brand is begonnen heeft behoorlijke schade opgelopen. De andere woning heeft wat rookschade en schade door breken. De oorzaak van de brand is (nog) onbekend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie