Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Schuur gaat verloren bij uitslaande brand

15 mei 2022 om 17:29 Brand

PUTTEN Aan de Huinerenkweg in Putten woedde zondagmiddag een grote brand bij een schuur. Rond 16.20 uur kwam de eerste melding binnen. Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen al metershoog uit het dak. De brandweer had groots opgeschaald om het vuur onder controle te krijgen. De zwarte rook die vrijkomt bij de brand was in de omtrek goed zichtbaar. 

Door de uitslaande brand dreigde het rieten dak van de nabijgelegen woning ook vlam te vatten. Er wordt daarom zeer grote brand gemaakt in verband met extra materieel voor de brandbestrijding en het afschermen van de woning. De Voorthuizerstraat(N303) was tussen het Melkmeisje en de Huinerweg enige tijd afgesloten voor het verkeer. Op de weg stonden brandweervoertuigen die de brand bestreden vanaf de Voorthuizerstraat.

De brand trok veel bekijks van Puttenaren en aanwezige campinggasten.

De Officier van Dienst heef rond 17.15 uur het sein ‘brand meester’ gegeven. De brand kon zich niet meer uitbreiden en was onder controle. De schuur is verloren gegaan. Een aanliggende schuur heeft brandschade opgelopen. De woning is behouden gebleven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie