Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Brandweer Putten met meerdere ploegen naar schoorsteenbrand bij woning met rieten dak op Koekamperweg

5 februari 2023 om 07:57 Brand

PUTTEN Twee ploegen van brandweer Putten en de hoogwerker van brandweer Nijkerk werden zaterdagavond rond 22.00 uur opgeroepen voor een schoorsteenbrand in een vrijstaande woning op de Koekamperweg. Omdat de woning een rieten dak had was de kans op snelle uitbreiding van de brand aanwezig.

Een bewoonster had even daarvoor een grote vuurbol in de schoorsteen gezien en heeft direct 112 gebeld. Bij aankomst van de brandweer leek de brand na inspectie op het dak mee te vallen. Er kwamen wel wat vonken uit de schoorsteen maar het dak had gelukkig geen vlam gevat. De aslade van de haard werd snel naar buiten gebracht en buiten gedoofd. 

De hoogwerker uit Nijkerk was ondertussen gearriveerd. Om deze naast het huis te krijgen moest het toegangshek iets verbogen worden anders kon de hoogwerker de draai op de oprit niet maken. 

De schoorsteen zat vol met gruis en de brandweer had enige tijd nodig om deze te ‘vegen’. Tijdens het vegen kwamen er regelmatig dikke rookwolken uit de schoorsteen. Het gruis wat naar boven kwam werd vakkundig in een emmer gedaan zodat er geen hete delen op het dak terecht kwam.

De brand trok veel bekijks. Veel buurtbewoners en voorbijgangers kwamen even een kijkje nemen op de normaal gesproken erg rustige weg. Ook politie en handhaving van gemeente Putten zijn ter plaatse geweest maar hoefden niet in te grijpen. Ze konden al snel weer vertrekken.

De schade aan de woning lijkt beperkt gebleven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie