Afbeelding
Pixabay

Daling woninginbraken Putten in 2020

1 maart 2021 om 10:23 Inbraak

PUTTEN In Putten is vorig jaar 35 keer aangifte gedaan van een woninginbraak. In het jaar daarvoor (2019) waren dat er veertig, een daling van bijna dertien procent.

Landelijk lag de afname met ruim twintig procent nog een stuk hoger. De politie noteerde in 2020 bijna 31.000 woninginbraken, tegenover 39.500 in 2019. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag heeft gepubliceerd.

Het statistiekbureau signaleert over 2020 ‘een scherpe daling van traditionele vormen van criminaliteit’. Zo lieten het aantal gevallen van zakkenrollerij, woninginbraak en  winkeldiefstal vorig jaar eveneens een daling zien. Tegelijkertijd registreerde de politie meer online criminaliteit, zoals verkoopfraude, valsheid in geschrifte en hacken. 

INVLOED CORONA Het CBS heeft geen onderzoek gedaan naar het verband tussen de coronacrisis en criminaliteit, maar schrijft dat het ‘aannemelijk is dat het criminaliteitsbeeld in 2020 is beïnvloed door de coronapandemie en de genomen maatregelen’.

Op onderstaande kaart vind je per gemeente het aantal geregistreerde woninginbraken in 2020 en 2019. Op basis van die cijfers is de procentuele ontwikkeling uitgerekend. 


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie