Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Gereedschapdieven bedrijfsbussen ook actief in Putten

22 mei 2022 om 19:13 Inbraak

PUTTEN Op de Veluwe hebben afgelopen weken meerdere inbraken plaatsgevonden in bedrijfsbussen. De werkwijze was hierbij steeds hetzelfde. Er werd een gat in een portier of de carrosserie geboord waardoor de inbrekers de deur konden openen. Vervolgens namen de boeven alle waardevolle gereedschappen mee uit de bestelbus.  

In de nacht van zaterdag op zondag was het ook raak in Putten. Een bewoner op de Beekbergengoed trof zondagochtend zijn werkbus aan met een groot gat in het achterportier. 

Afgelopen weken vonden minimaal 13 dergelijke inbraken al plaats in Heerde, ’t Harde, Elspeet, Nunspeet en Doornspijk. Het gaat in deze gevallen vermoedelijk om dezelfde dader(s). In meerdere plaatsen werd een donkerkleurige Mini gesignaleerd die betrokken was bij de inbraken.  

Voor de gedupeerden levert dit soort inbraken veel rompslomp op. Ze kunnen hun werk niet meer doen wegens het ontbreken van gereedschap en ze zijn ook de bus enige tijd kwijt voor reparatie. Daarnaast is het vaak de vraag of de verzekering voldoende uitkeert om alle schade van het missende gereedschap te vergoeden.

Politie Veluwe-West roept via social media op om bij een verdachte situatie of bij het zien van verdachte personen meteen 112 te bellen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie