Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

BMW-eigenaren opnieuw de dupe van leegroven auto

Inbraak

PUTTEN In de nacht van woensdag op donderdag zijn vier BMW’s in Putten opengebroken en is alle elektronica weggenomen uit het dashboard. In een aantal gevallen namen de dieven ook het stuur mee. Vijf maanden geleden troffen twee gedupeerden ’s ochtends hun auto ook al zo aan. 

De daders sloegen weer toe op de Huybertsenweg en Dames Tijssenstraat. Ook BMW’s op de Jansje Rozendaalstraat en Bollengoed werden opengebroken en grotendeels leeggehaald.

 “De vorige keer was ik de auto ruim een maand kwijt voor herstelwerkzaamheden. De schade bedroeg toen 15.000 euro.” Vertelt een gedupeerde BMW-eigenaar. “We zouden komende zondag met deze auto op vakantie gaan maar daar moeten we nu een oplossing voor vinden.” 

De inbrekers hanteerden dezelfde werkwijze als de vorige keer om in de auto te komen. Er werd een gat geboord in het portier aan de bestuurderszijde. Op beelden van een beveiligingscamera bij één van de getroffen auto’s is een man te zien met een petje.

Vermoedelijk zijn Oost-Europese roverbendes verantwoordelijk voor de diefstallen. Op meerdere plaatsen in het land zijn de afgelopen tijd BMW’s ontdaan van dure onderdelen.

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
SDC Putten verliest van tiental HBOK 21 uur geleden
Afbeelding
Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad 29 sep, 10:44
Afbeelding
Grondwaterstanden in Gelderland nog laag ondanks regen van afgelopen weken 29 sep, 08:00
Afbeelding
Grondlegger van Open Doors Anne van der Bijl overleden in zijn woonplaats Harderwijk 28 sep, 15:26
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 27 sep, 16:11
Logo
Afbeelding
‘Putten op weg naar de kerst’ 27 sep, 15:14
Afbeelding
Voetganger op zebrapad geschept door auto 27 sep, 06:38