Door onder meer de werkwijze, het gereedschap en de gebruikte ‘big bags’ houdt de politie er rekening mee dat dezelfde dadergroep mogelijk achter meerdere van dit soort misdrijven zit.
Door onder meer de werkwijze, het gereedschap en de gebruikte ‘big bags’ houdt de politie er rekening mee dat dezelfde dadergroep mogelijk achter meerdere van dit soort misdrijven zit. Opsporing Verzocht

28-jarige man uit Almere aangehouden voor snelkraak bij juwelier Van Dam in Ermelo na tips Opsporing Verzocht

14 juni 2023 om 11:07 Inbraak

ERMELO De politie heeft vorige week in Zwijndrecht een 28-jarige man uit Almere aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de snelkraak bij juwelier Van Dam aan de Stationsstraat in Ermelo. 

Het programma Opsporing Verzocht maakte dit dinsdagavond bekend. Twee weken eerder werd aandacht besteed aan de snelkraak in Ermelo. De politie kreeg na de uitzending van twee weken geleden tips binnen waarna de man uit Almere in Zwijndrecht kon worden aangehouden. 

Naar de tweede dader is de politie nog opzoek.

SIERADEN

In de nacht van 25 op 26 oktober 2022 pleegden twee daders een snelkraak bij juwelier Van Dam aan de Stationsstraat in Ermelo. Ze wisten met een krik het rolluik van de winkel net genoeg omhoog te krijgen om er onderdoor te tijgeren. Vervolgens sloegen ze binnen diverse vitrines kapot, waardoor ze een aanzienlijk aantal sieraden konden buitmaken.

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


Het duo dat in Ermelo toesloeg, beschikte na 26 oktober over tientallen, veelal gouden sieraden. Mogelijk hebben ze geprobeerd die op enig moment ergens te verkopen. Ook zouden ze ergens een opslaglocatie kunnen hebben voor hun ‘big bags’ en de sieraden. 

MEERDERE MISDRIJVEN

Door onder meer de werkwijze, het gereedschap en de gebruikte ‘big bags’ houdt de politie er rekening mee dat dezelfde dadergroep mogelijk achter meerdere van dit soort misdrijven zit. Eén daarvan kan een snelkraak zijn die op 1 september 2022 in Zwolle werd gepleegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie