Afbeelding
Van Donkersgoed

In Putten surveilleert de politie samen met Team toezicht van de gemeente extra vanwege toename diefstallen uit motorvoertuigen

10 november 2023 om 13:50 Inbraak

PUTTEN Op sociale media laat de politie van Putten weten samen met het team Toezicht van de gemeente extra te surveilleren in de wijken. Reden hiervoor is een toename van het aantal meldingen van diefstallen uit motorvoertuigen.

Ook deelt de politie een aantal tips om inbraken uit de geliefde vierwieler te voorkomen. Zo kan men onder andere het dashboardkastje open laten staan, zodat inbrekers zien dat er niks waardevols in de auto ligt. Mocht de eigenaar een auto met keyless-entry hebben, leg de sleutel dan in een metalen bakje binnen.

Parkeer altijd op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende huizen en de meest belangrijke als vanzelfsprekende tip: doe de auto altijd op slot. Dat wordt vaker vergeten dan gedacht. Daarnaast is het logisch om geen (dure) apparaten in de auto te laten liggen zoals laptops, telefoons of tablets.

Bij een verdachte situatie kan men contact opnemen met de politie via 0900-8844. Wanneer zich een heterdaadsituatie voordoet, wordt geadviseerd met 112 te bellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie