Afbeelding
Politie Montferland

In Putten gestolen auto crasht na achtervolging in Duitsland

7 november 2020 om 10:02 Misdaad

PUTTEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Duitse autosnelweg A3 nabij Rees een 29-jarige man uit Hongarije aangehouden op verdenking van de diefstal van een personenauto, nadat hij hiermee gecrasht was. De auto was eerder dit jaar weggenomen bij een woninginbraak in Putten. 

Omstreeks 00:10 uur stonden surveillerende agenten op verzoek van het Operationeel Centrum bij grensovergang Bergh. Vanuit Nederland was een personenauto onderweg in de richting van Duitsland. Bij het zien van de politiewagen vluchtte de bestuurder vervolgens met hoge snelheid weg en werd de achtervolging ingezet. 

Tijdens de achtervolging doofde de bestuurder de verlichting en werd over een grote afstand snelheden boven de 200 km/uur gehaald. Op de afrit Rees reed de bestuurder vanwege zijn te hoge snelheid in de bocht rechtdoor de berm in en door bosschages heen, om vervolgens op de tegenovergelegen oprit tegen een vangrail tot stilstand te komen. 

Met getrokken dienstwapen werd de bestuurder vervolgens aangehouden en overgebracht naar een Duits politiebureau voor verhoor. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie