Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Dode na ongeluk tijdens boottocht jongeren op Nuldernauw

Ongeval

PUTTEN/ZEEWOLDE Na een tragisch ongeval met een boot op het Nuldernauw ter hoogte van Zeewolde is zaterdag een 18-jarige man uit de gemeente Barneveld overleden. Het slachtoffer was in een gehuurde sloep tussen Putten en Zeewolde aan het varen met een groep vrienden en sprong om onbekende reden in het water. Daarna raakte hij met een arm bekneld in de schroef van de boot.

,,Het was een redelijk grote schroef en de jongen werd door de kracht ervan steeds kopje onder geduwd”, aldus een politiewoordvoerder. Een politieboot was snel ter plaatse om hulp te verlenen, maar het lukte niet om de jongen los te krijgen. 

De sloep is toen naar de haven van vakantiepark RCN Zeewolde gevaren. Daar kwamen meer hulpdiensten ter plaatse en lukte het om de jongen te bevrijden. Hij werd gereanimeerd en is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden.

De politie gaat uit van een noodlottig ongeval. De melding daarvan kwam rond kwart over vier zaterdagmiddag binnen bij de alarmcentrale. De politie weet nog niet waarom de jongen in het water sprong. ,,Misschien gewoon om een frisse duik te nemen”, zegt de woordvoerder. ,,Er waren in ieder geval geen motorproblemen.”

De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. ,,Als we daaruit conclusies over de toedracht kunnen trekken, zullen we dat eerst met de familie van het slachtoffer bespreken'', aldus een woordvoerder maandagmorgen.

Hulpdiensten bij de haven van vakantiepark RCN Zeewolde.
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 27 sep, 16:11
Logo
Afbeelding
‘Putten op weg naar de kerst’ 27 sep, 15:14
Afbeelding
Voetganger op zebrapad geschept door auto 27 sep, 06:38
Logo
Afbeelding
Biljarten en trimmen; ‘Ik wil actief bezig blijven’ Dit doe ik... 26 sep, 13:58
Logo
Afbeelding
Overlast verwarde personen groeit: in Gelderland al 14.000 gevallen in 2021 26 sep, 11:47
Afbeelding
Overhandiging cheques aan Groot Spriel 26 sep, 11:29
Afbeelding
SDC Putten wint in blessuretijd 26 sep, 11:21