Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Brandweer koelt nertsenstal in Putten

13 augustus 2020 om 13:18 Overig

PUTTEN Een nertsenstal aan de Oude Nijkerkseweg in Putten is donderdagochtend gekoeld door de brandweer. Door een stroomstoring waren de ventilatoren in de stal uitgevallen. De temperatuur liep snel op en de stal raakte oververhit. 

De brandweer heeft eerst gekoeld met water, waardoor alle edelpelsdieren werden gered. Ook heeft de brandweer een aggregaat meegenomen. Daarmee konden de ventilatoren na een half uur weer aangezet worden. Graafwerkzaamheden bij een woonhuis in de buurt zijn de oorzaak van de stroomuitval. De gravers hebben daar een kabel doormidden getrokken. 

PREVENTIEVE RUIMING De stalhouder heeft eerst verklaard dat er gevogelte in de schuur zit en wilde zo min mogelijk mensen op zijn terrein hebben. Dit in verband met eventuele coronabesmetting van de dieren. Mocht er in Nederland na zaterdag 15 augustus nog een coronabesmetting op een nertsenhouderij plaatsvinden, dan worden alle bedrijven preventief geruimd. 

Eerder sprak De Puttenaer met Puttense nertsenhouders over de mogelijk preventieve ruiming. Lees het premiumverhaal via deze link

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie