Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Zoektocht naar fietsendief zorgt voor drugsvondst

25 januari 2022 om 16:39 Overig

PUTTEN De politie heeft in een onderzoek naar meerdere fietsendiefstallen in en rond Putten een 37-jarige Rotterdammer aangehouden. Tijdens de zoektocht zijn agenten per toeval op een grote hoeveelheid mogelijke harddrugs gestuit.

Sinds begin januari zijn er bij de politie meerdere aangiftes binnengekomen van fietsendiefstallen in en rond Putten. Om de diefstallen een halt toe te roepen werd daarom een lokfiets ingezet. Deze werd op zaterdag 22 januari, aan het einde van de middag, gestolen.

Bijzondere vondst

In eerste instantie leek de fiets te zijn meegenomen naar een specifiek adres aan de Krachtighuizerkern in Putten. Eenmaal op de bewuste locatie, bleek dit niet zo te zijn. In plaats daarvan troffen agenten in een chalet tientallen kilo’s vermoedelijke harddrugs aan. Twee mannen van 16 en 53 jaar oud uit Engeland werden direct aangehouden. Het onderzoek naar hen loopt.

Fiets op andere locatie

Intussen zou de fiets zich op de Oude Prinsenweg in Putten begeven. Een motoragent trof daar inderdaad de fiets met de 37-jarige verdachte. Na onderzoek wordt hij inmiddels verdacht van de diefstal van meerdere fietsen. Het verdere onderzoek loopt en de politie heeft daarbij ook een mogelijke, tweede verdachte in beeld. Meer aanhoudingen worden dus niet uitgesloten.

Aangifte fietsendiefstal

Aangifte doen van een fietsendiefstal kan online. De politie krijgt zo een beeld van het aantal fietsendiefstallen en mogelijke locaties waar ineens veel diefstallen plaatsvinden. In het laatste geval kan dus een onderzoek worden ingesteld, zoals afgelopen periode in Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie