Kleinkoor Cantiamo tijdens het Vierhouter Korenfestival in september jongstleden
Kleinkoor Cantiamo tijdens het Vierhouter Korenfestival in september jongstleden J. van der Kolk

Middagconcert Kleinkoor Cantiamo

zaterdag 26 november 2022 15:30 tot 16:45

Kleinkoor Cantiamo uit Putten vindt het hoog tijd om weer eens wat van zich te laten horen! En dat gaat gebeuren tijdens een concert op zaterdag 26 november a.s. in de Gereformeerde Kerk.

Het Kleinkoor bestaat inmiddels al meer dan 25 jaar, aanvankelijk onder de naam Volluid, en telt rond de twintig mannen en vrouwen. Een heel aantal van hen is al lid vanaf ‘het eerste uur’. De leiding is in handen van de bevlogen en inspirerende dirigente Hetty van Beek, die het koor graag uitdaagt.

Het repertoire van Cantiamo is verrassend veelzijdig en afwisselend, en is moeilijk onder één noemer te vangen. Zo worden licht klassieke liederen gezongen uit uiteenlopende tijdperken, vaak uit de renaissance, maar ook modernere liederen en volksmuziek uit diverse landen. De liederen worden meerstemmig, in veel verschillende talen en à capella gezongen.

Zo staat voor dit middagconcert o.a. op het programma het prachtige en ingetogen Weep o mine eyes en Your shining eyes uit de renaissance, maar ook Flow Water en Dream Light uit de hedendaagse tijd, van de jonge Ierse componist Damien Kehoe.

U zult ook een paar liederen horen die al sinds de begintijd van het koor gezongen worden, zoals Signore delle cime, en het Zuidafrikaanse N’kosi sikelela.

Aan het concert zal medewerking verleend worden door Dorothea Bleijenberg, piano en Erik Bleijenberg, klarinet. Zij zullen Après un rêve van Gabriel Fauré en The Victorian Kitchengarden van Paul Reade voor u spelen.

Het belooft al met al een zeer afwisselend concert te worden waarvoor u van harte wordt uitgenodigd!

Zaterdag 26 november, aanvang 15.30 uur

Gereformeerde Kerk, Achterstraat, Putten

Entree: 5 euro incl. consumptie na afloop. Kaarten à contant verkrijgbaar aan de zaal (of via koorleden).

www.cantiamo-putten.nl

Locatie