zaterdagmiddagmuziek De Fontein Nijkerk met Martin en Martin
zaterdagmiddagmuziek De Fontein Nijkerk met Martin en Martin Archief zaterdagmiddagmuziek

zaterdagmiddagmuziek De Fontein Nijkerk met Martin en Martin

zaterdag 13 augustus 2022 16:00 tot 17:15

Zaterdagmiddag muziek De Fontein Nijkerk met Martin en Martin

 

Op zaterdagmiddag 13 augustus zal het bekende duo Martin (Mans) en Martin (Zonnenberg) het volgende zaterdagmiddag concert verzorgen. Samen zullen zij door middel van bekende liederen en improvisaties de vele mogelijkheden van het orgel met de combinatie van vleugel aan ons laten horen. 

 

Het concert in De Fontein aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur.

De toegangsprijs € 8,00. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

 

Martin Mans

werd geboren in Melissant op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Daar ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel. Martin  kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren won Mans verschillende concoursen. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op. De basis van zijn orgelspel werd dus al op jonge leeftijd gevormd. Naast zijn orgelstudie professionaliseerde Martin Mans zich in koordirectie. 

In 1995 werd Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is. Hij geeft per jaar gemiddeld tweehonderdenvijftig concerten en niet alleen binnen de landsgrenzen. Buitenlandse concertreizen voerden hem door Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika. 

Martin treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, toont een ongekend enthousiasme voor nieuwe projecten. Daarnaast is hij artistiek leider van The Martin Mans Band. Hij is dirigent van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor de Gouwestem, het Chr. Streekmannenkoor Noord- West  Veluwe uit Nijkerk, het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor en hij leidt de mannenensembles The Martin Mans Formation de Urker Mans Formatie. Met zijn Vocalgroup VOICE brengt hij klassieke en populaire koormuziek van hoog niveau. Zeer bijzonder is zijn dirigentschap van het Canadese Mannenkoor LIBERTAS “The Voice of Liberty”. Een aantal keren per jaar reist hij naar Ontario in Canada om leiding te geven aan dit mannenkoor. 

Martin Mans en Martin Zonnenberg treden regelmatig op als het duo Martin & Martin.

In 2010 ontving Martin Mans een koninklijke onderscheiding vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.

 

 

Martin Zonnenberg 

had reeds op jonge leeftijd belangstelling voor het koninklijk instrument: het orgel. Al op 12-jarige leeftijd begeleidde hij een aantal koren.

Hij behaalde de Diploma’s KOORDIREKTIE (den Haag) en SCHOOLMUZIEK (Len­nards Instituut, den Bosch).

Martin Zonnenberg is als organist verbonden aan de Nederland Hervormde Kerk te Sliedrecht (Naber-orgel, 1852) en Nieuwpoort (van den Heuvel-orgel, 1976)

Hij is dirigent van het Chr. Slie­drechts Man­nen­koor “Ichthus” (175 leden) en het Kleinkoor “Concertino”.

Verder is hij als samensteller en arrangeur van het bekende TV-programma ‘Nederland Zingt’. 

Buiten Europa trad hij als dirigent, pianist en organist op in Israël, Canada en Amerika.

Als componist is hij bekend door z’n instrumen­tale arrangementen en talloze komposi­ties voor koor, orgel, orkest etc. Ook treedt hij regelmatig op met Martin Mans als het duo Martin & Martin.

In 2002 werd hij benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

Zijn activiteiten zijn te volgen op het internet: www.martinzonnenberg.nl

 

Locatie