VLNR: Marcia Lek (vrijwilliger), Ahmed Elsayed (sleutelpersoon), Gerdien van Grootheest (vrijwilliger), Peter Rohmer (Onder de Bomen), Esther Schipper (Servicepunt vrijwillige inzet van Putten voor Elkaar), Reijer & Mathanja van de Brink (Het Lichtpunt) en Andreas Bos (Mariahoeve).
VLNR: Marcia Lek (vrijwilliger), Ahmed Elsayed (sleutelpersoon), Gerdien van Grootheest (vrijwilliger), Peter Rohmer (Onder de Bomen), Esther Schipper (Servicepunt vrijwillige inzet van Putten voor Elkaar), Reijer & Mathanja van de Brink (Het Lichtpunt) en Andreas Bos (Mariahoeve). Marcia Teeken Fotografie

meedoen in putten

maandag 3 april 2023 10:00 tot 14:00

Voor ieder mens is het belangrijk om een eigen plek te vinden in onze maatschappij. Een plek die kansen biedt, die aansluit bij je talenten en waar je kunt samenwerken. Een plek die structuur geeft en waar je het gevoel hebt van betekenis te zijn. Dit alles draagt bij aan het gevoel van meedoen en erbij horen!

In de nieuwe wet inburgering is de inburgering van statushouders geformuleerd. Dit zijn asielzoekers die een verblijfstatus hebben gekregen. De inburgering van deze (voornamelijk jonge) statushouders richt zich op taalverwerving door middel van taalklassen, ‘bewegen werkt’ en ook vrijwilligerswerk.

In het kader van vrijwillige inzet, gaan 4 organisaties in Putten een start maken met het samenwerken met en ondersteunen van deze groep. Deze organisaties zijn: het ServicePunt Vrijwillige inzet van Putten voor Elkaar, Museumboerderij De Mariahoeve, zorginstelling Het lichtpunt Putten en voedselbos Onder de Bomen. Allen bieden zij plekken aan voor diegene die iets wil bijdragen aan de betreffende organisatie. 

Maar onze dromen zijn groter! Niet alleen voor statushouders is het belangrijk om een plek te vinden in de maatschappij. Het gevoel van meedoen wensen wij iedere inwoner van onze gemeente toe. Wij komen dan ook graag in contact met mensen die hun betrokkenheid en talenten willen inzetten op één van onze deelnemende locaties. Voel je je wel eens eenzaam, heb je behoefte aan een zinvolle daginvulling, wil je graag van betekenis zijn? Bij ons ben je van harte welkom!

Op maandag 3 april gaan we starten met het initiatief ‘Meedoen in Putten’! Tussen 10 en 14 uur gaan we met alle geïnteresseerden langs de deelnemende locaties. Iedereen wordt hartelijk verwelkomd met een hapje en een drankje. Er kan kennis worden gemaakt met de mensen achter de organisaties. Er wordt verteld over de mogelijkheid op die plek en bij interesse kan er ingeschreven worden om te starten als vrijwilliger.

Wil je meedoen op 3 april? Meld je dan aan op vrijwilligers@welzijnputten.nl. Na de aanmelding ontvang je meer informatie over de dag. 

Hoe meer organisaties zich aansluiten, hoe meer mogelijkheden er zijn voor mensen om mee te doen. Dus ben jij een organisatie in Putten en voel je je aangetrokken tot dit initiatief? Wij komen graag in contact via vrijwilligers@welzijnputten.nl. 

Wij hopen op 3 april met elkaar te ervaren hoe fijn het is om ‘mee te doen in Putten’!

Locatie