Regioharmonie De Verbinding tijdens benefietconcert voor giro 555
Regioharmonie De Verbinding tijdens benefietconcert voor giro 555 RDV

Markus-Passion door Regioharmonie De Verbinding

zaterdag 8 april 2023 15:00 tot 16:30

Op Stille Zaterdag, 8 april, voert Regioharmonie De Verbinding onder leiding van dirigent Richard Vrijhoef een bijzonder project uit: twee concerten in zowel Ermelo als Harderwijk waarbij de Markus-Passion van Jacob de Haan ten gehore wordt gebracht.

Inmiddels kan het een traditie genoemd worden dat de bekende en geliefde Matthäus-Passion van Bach in de Paastijd op verschillende plekken in ons land wordt uitgevoerd. Deze is echter niet uit te voeren door blaasorkesten en dit bracht een orkest op het idee om componist Jacob de Haan te vragen een passie speciaal voor blaasorkesten te componeren. Het resultaat is de Markus-Passion, een verklanking van het evangelie van Marcus, in de stijl van de Matthäus-Passion, maar dan anders.

Het werk is nog niet vaak in Nederland uitgevoerd en dit is een unieke kans om dit werk in uw eigen regio te kunnen beluisteren. Regioharmonie De Verbinding, de succesvolle samenwerking tussen de Stedelijke Harmonie Harderwijk en Chr. Harmonie Crescendo Ermelo, is dan ook erg enthousiast om dit naar Ermelo en Harderwijk te brengen. Naast het orkest zijn hoofdrollen weggelegd voor de Ermelose sopraan Daphne Visser en bas bariton Noël Casteleyn. Leerkracht en muzikale veelkunner Bart Jansen uit Harderwijk zal het publiek als evangelist meenemen in het lijdensverhaal van Jezus Christus. De gesproken teksten zijn in het Nederlands en daardoor voor iedereen te volgen. Het belooft een indrukwekkende ervaring te worden!

Het werk wordt tweemaal uitgevoerd; om 15.00 uur in de Immanuelkerk in Ermelo en om 20.00 uur in de Grote Kerk in Harderwijk. Het duurt ongeveer een uur.

Kaarten à €12,- per stuk zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.regioharmonie-deverbinding.nl. Toegang tot en met 12 jaar is €5,-. Kaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar.

Locatie