Masterclass ‘Levende tuinbodem en je eigen (wormen)compost’ op 27

zaterdag 27 mei 2023 13:00 t/m 16:30

Op zaterdag 27 mei organiseert De Groene Belevenis samen met de gemeente Leusden een masterclass ‘Levende tuinbodem en je eigen (wormen)compost’. Je doet zowel theoretische kennis als praktijkervaring op met dit fascinerende onderwerp: de bodem. Compostmeester Caroline de Vlaam deelt haar kennis over bodemprocessen en Edgar van Groningen van de StadsWormerij laat je zien en zelf ervaren hoe je op kleine schaal zelf kunt composteren, met én zonder wormen.

Van onder het maaiveld tot in je compostbak

Het programma bestaat uit twee onderdelen. Er geldt een minimum van 6 en een maximum van 15 deelnemers.   

Lezing 13:00 – 14:30 uur  

Caroline de Vlaam is al bijna 10 jaar compostmeester en tuincoach, en schreef het boek Leve de Bodem! met Anne Marie van Dam. In haar lezing gaat zij in op vragen als: Wat is een gezonde bodem? Hoe werken schimmel-plant interacties? Hoe kan de mens het bodemleven helpen of juist verstoren? En hoe werkt dat in je eigen tuin?

Workshop 14:30 – 16:30 uur 

Edgar van Groningen van de StadsWormerij uit Amersfoort laat je vervolgens in 2 uurtjes ervaren hoe je op kleine schaal thuis zelf compost kunt maken, met én zonder wormen. Je leert de basisprincipes van (vermi)composteren en gaat praktisch aan de slag met het vullen van een compostvat. Na afloop heb je voldoende basiskennis om thuis met je eigen compostering aan de slag te gaan.

Praktische informatie en aanmelden

Voor wie: Inwoners van de gemeente Leusden die meer willen weten over de bodem en zelf composteren

Kosten: € 5,- p.p.

Locatie: De Groene Belevenis, Hamersveldseweg 107, Leusden

Aanmelden: via het aanmeldformulier op www.degroenebelevenis.nl/wormencompost. Hier vind je ook meer informatie over de activiteit

 

Locatie