Tamara van den Brink (midden): ,,Doe je niets aan je techniek, dan blijf je op de automatische piloot knippen.”
Tamara van den Brink (midden): ,,Doe je niets aan je techniek, dan blijf je op de automatische piloot knippen.” Rinus van Denderen

‘Nieuwe haarmode vraagt om kappers die bij de tijd blijven’

6 juni 2023 om 16:26 Beauty & Lifestyle

PUTTEN Trends komen en gaan, ook op het gebied van kapsels. Waar mannen een aantal jaren geleden veelal kort opgeschoren haar met een lijntje erin wilden, vragen ze nu veelal om een fade kapsel. Om aan die trends en de vraag van klanten te kunnen voldoen, moeten kappers continu volgens de laatste technieken kunnen knippen. Franchisenemer van AMI Kappers Putten, Tamara van den Brink, vertelt hoe ze daar bij deze kapsalon voor zorgen.

Een fade kapsel houdt in dat heel kort haar geleidelijk overgaat naar steeds iets langer haar. ,,Daar zit een lastige techniek achter met verschillende opzetstukjes”, vertelt Tamara. ,,Een andere trend bij mannen is dat ze hun haar langer laten groeien. Je hoeft hen dan niet meer te scheren, maar alleen te knippen.”

GLAMOURLOOK

 ,,Voor vrouwen blijft lang haar in lagen altijd populair. Hoe die lagen er precies uit zien en de manier waarop wij dat knippen, is alleen erg verschillend. Er zijn periodes geweest waarin vrouwen vooral korte lagen wilden en nu zie je meer lange lagen. Dat zorgt voor een glamourlook en biedt de mogelijkheid om krullen of slagen in het haar te maken.”

Er zijn daarnaast nog zoveel andere kapsels te bedenken. Tamara vertelt dat klanten met allerlei wensen bij hen komen. Ook brengt AMI Kappers elk jaar een nieuwe haarmodelijn uit. Daarin zit steeds een korte coupe, een bobline, een (half)lange coupe en een herenkapsel. 

KAPPERS WERKEN AAN TECHNIEKEN

Om aan die veranderende wensen te voldoen, is het belangrijk dat kappers de bijbehorende technieken onder de knie hebben. ,,Je begint als kapper met een bepaalde basistechniek. Daarmee kun je veel kapsels maken”, legt Tamara uit. ,,Doe je daar niets aan, dan blijven kappers op de automatische piloot knippen. Ze gebruiken technieken die ze kennen en daar blijft het bij. Dat is minder motiverend en daardoor blijf je als salon minder bij de tijd.”

,,Regelmatig trainingen en cursussen volgen over de nieuwste technieken is daarom van belang voor kappers. Bij AMI Kappers in Putten volgen we vier keer per jaar een training in de salon, twee keer per jaar een training op het hoofdkantoor van AMI Kappers en tussendoor meerdere cursussen door externen. Zo gaf een externe laatst een training opsteken en kwam een barber een cursus geven. We kijken steeds naar wat leuk is om te leren én waar we wat aan hebben.”

AMI KAPPERS TRAINT MEDEWERKERS

 ,,Daarnaast moeten we de haarmodelijn van AMI Kappers, die elk jaar in maart uitkomt, onder de knie krijgen. Voorafgaand wordt elke kapper getraind in het knippen van die vier coupes. Ze knippen die dus weer met nieuwe technieken.”

,,Van die cursussen en trainingen raken medewerkers extra gemotiveerd en enthousiast”, merkt Tamara, ,,Maar voor klanten is het ook heel fijn dat kappers steeds getraind worden. Daardoor hebben we een steeds ruimer palet aan adviezen die we klanten kunnen geven, technieken die we kunnen gebruiken en kapsels die we daardoor kunnen creëren. Iemand die weer eens wat anders wil of net een andere touch wil aan een kapsel dat ze al jaren draagt, kunnen we van goed advies voorzien.”

Dit artikel wordt u aangeboden door AMI Kappers Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie