Youtube-organist Gert van Hoef treedt op in de najaarsorgelserie van Harderwijk

17 september 2019 om 19:38 Muziek Deel je nieuws

Gert van Hoef, de naam doet bij menig orgelmuziekliefhebber een belletje rinkelen. Donderdag 03 oktober om 20.00 uur geeft hij het derde concert in de serie van de Grote Kerk van Harderwijk. Maar niet alleen door concerten, ook via Youtube probeert deze jonge organist (25) door te breken.

Succes behalen met een oud instrument op een nieuw medium. Het lukt Gert van Hoef, die op zijn YouTube account meer dan 38 miljoen weergaven heeft.

Van Hoef raakte op 13-jarige leeftijd geïnteresseerd in orgelspelen, dankzij het huisorgeltje bij zijn opa. Hij deed al gauw mee aan diverse muziekwedstrijden en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij afstudeerde in juni 2017.

Het idee om zijn muziek te promoten via YouTube was niet direct zo bedoeld. "Mijn vader stelde voor om een video op te nemen en deze op YouTube te zetten. De eerste video was een stukje van Bach en toen ik daar reacties op kreeg, motiveerde dat om meer video's te maken. Naarmate de tijd vorderde, werd het steeds serieuzer en leuker."

Met zijn video's weet Van Hoef een breed publiek aan te spreken. "Het hangt ervan af wat voor nummer ik speel. Wanneer ik een psalm speel, kijken vooral oudere mensen daarnaar. Filmmuziek wordt daarentegen ook goed door jongeren bekeken."

Harderwijk

Deze variatie in nummers kunnen de bezoekers van het concert in Harderwijk ook verwachten. "Door diverse nummers te spelen, komen er verschillende soorten mensen op af. Tijdens het optreden speelt Gert  nummers van Bach, Franse orkestmuziek, Klaas Jan Mulder, eigen liedbewerkingen en er wordt afgesloten met een suite van de Sound of Music"

Het volledige programma kunt u ook vinder op de website van het orgel.

http://harderwijk-orgel.nl/

Kerk open 19.30 uur, vrij parkeren op het kerkplein voor de kerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie