Handels 'Messiah' door Dutch Baroque

21 november 2019 om 12:20 Podiumkunsten Deel je nieuws


Dutch Baroque presenteert dit najaar de oerversie van Handels meesterwerk ‘The Messiah’. Het werk wordt in authentieke bezetting uitgevoerd zoals Handel het zelf in 1742 in première liet gaan. Dit grootse verhaal vol dynamiek, vuur en passie heeft anno 2019 nog niets aan zeggingskracht en dramatiek ingeboet. Dutch Baroque Orchestra & Choir staan garant voor een virtuoze uitvoering onder leiding van artistiek leider en dirigent Gerard de Wit. De solisten zijn sopraan Klaartje van Veldhoven, alt Oscar Verhaar, tenor Jasper Dijkstra en bas Jonathon Adams. Het concert vindt plaats op vrijdagavond 29 november om 19:30 uur in Kerkelijk Centrum Bethabara te Voorthuizen.
‘The Messiah’ is het bekendste werk van George Frederic Handel en vertelt het levensverhaal van Christus. Handel componeerde dit oratorium voor koor, orkest en solisten in 1741 in slechts drie weken. Vanaf de eerste succesvolle uitvoering in 1742 in Dublin is dit grootse werk met zijn ontroerende aria’s en koordelen waaronder het Hallelujah nog altijd immens populair.Dutch Baroque werd opgericht in 2014 door Gerard de Wit en legt zich toe op muziek uit de 17e en 18e eeuw. Voor Gerard de Wit, die het pionierswerk van zijn voormalig leraar Ton Koopman een duidelijk vervolg geeft, staat de vitale uitvoeringspraktijk van oude muziek voorop, uitgevoerd door gespecialiseerde professionele topmusici. De muziek wordt in zijn authentieke staat door De Wit opnieuw bekeken en geïnterpreteerd. Welke muziek er ook op de lessenaar staat en of hij nu orgel/klavecimbel speelt of dirigeert: de aanpak van Gerard de Wit en zijn aanstekelijke, dynamische presentatie zijn kenmerkend. 
De kaartverkoop loopt via de website www.dutchbaroque.nl. De prijzen variëren van gratis (inleiding en kinderen < 12 jaar) tot € 69,00.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie