Winterfeest
Winterfeest VVV Putten

Altijd al willen weten hoe Eskimo’s leven? Dat kan!

25 november 2019 om 09:06 Evenementen Deel je nieuws

Dit jaar is er een nieuw concept toegevoegd aan het Winterfeest op zaterdag 14 december in Winkelcentrum Putten. Het pleintje bij de kruising van de Dorpstraat en Achterstraat is omgetoverd tot een gezellig Eskimo landschap. Kom langs en beleef hoe het is om als Eskimo te leven en ervaar de échte winterse sferen.

 

‘Wij zijn dit jaar de samenwerking aangegaan met een groep enthousiaste studenten van het Saxion college in Deventer’, verteld Gerieke Dunsbergen van VVV Putten. ‘Zij hebben de uitdaging aangenomen om iets unieks te maken van het plein wat past binnen het concept van het Winterfeest. Hierbij werken studenten van de opleiding Tourism Management en Interior Design and Styling (Jan des Bouvrie Academy) samen. Het beloofd een sfeervol geheel te worden met verassende activiteiten en lekker eten en drinken’. 

 

Spot Iris de Eskimo, neem een kijkje in haar iglo en ontmoet haar sledehonden. Het is deze dag mogelijk haar husky’s te knuffelen en aaien. Hierbij is ook een begeleider aanwezig die hier graag meer over vertelt en de orde houdt. Maak een te gekke foto in de photobooth, waarbij het net lijkt alsof je op bezoek bent bij de Eskimo’s.

 

Eskimo’s komen door middel van wakvissen aan eten. Het is een manier van eten verzamelen waarbij ze met een vishengel of speer door een gat in het ijs vissen vangen. Tijdens deze dag kun jij dit ook beleven en kun je er zelfs een té gekke prijs mee winnen, die gesponsord wordt door verschillende winkeliers van Putten.

 

Proef tijdens deze dag ook het lievelingseten van een Eskimo: een gerookt visje. Daarnaast kun je ook genieten van lekkere drankjes op het gezellige terras of andere warme gerechten zoals Kaiserschmarrn. Inmiddels al benieuwd geworden wat dit is en hoe dit smaakt?

 

In de avond is er een gezellige lounge waarbij je kunt genieten van livemuziek onder het genot van een lekker drankje en hapje. De feestdagen komen eraan, en dat staat in het teken van gezelligheid, en dat wordt hier zeker gevierd! Tijdens deze middag en avond staat gezelligheid voorop waarbij de winterse sferen worden ervaren door middel van aankleding, inrichting en té gekke activiteiten!

 

 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie