Gezond hoekje bij Plus Dee Putten.
Gezond hoekje bij Plus Dee Putten. Hetty Brunekreeft

Gezondere tussendoortjes, goed en lekker

16 januari 2020 om 11:00 Activiteiten Deel je nieuws

‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’ Iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpen we jonge ouders in Putten op weg met het kiezen van gezondere tussendoortjes. 

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen in Putten. Als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten ze minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen de kinderen hiermee te veel suiker en vet binnen. Echter, ze verbruiken veel energie op een dag dus hebben ze tussendoortjes wel nodig.  

Om gezonder gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je in de hele maand januari op diverse plekken de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Zo kun je op heel veel plekken leuke posters tegen komen met Puttense kindjes die ook gezond Tussend’ooren! Ook kun je bij Plus Dee Putten een speciaal ingericht hoekje vinden met gezondere keuze tussendoortjes. Er liggen ook boodschappenlijstjes die je kunt meenemen en voor de kinderen is er een leuke display. Op alle kinderdagverblijven wordt er deze periode ook extra aandacht aanbesteed en natuurlijk bij het consultatiebureau om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en natuurlijk alleen als het een gezond hapje is!  

JOGG gezonde jeugd, gezonde toekomst

JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.  

Kijk voor meer informatie op de lokale JOGG-websites: Putten – JongPutten: www.jongputten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie