Arie van Rijsbergen en Aalt Posthouwer
Arie van Rijsbergen en Aalt Posthouwer Pieter Slofstra

Fontanus huldigt 10 jubilarissen

17 februari 2020 om 12:54 Overig Deel je nieuws

De algemene ledenvergadering van Christelijk Interkerkelijk Mannenkoor “Fontanus” op 11 februari j.l. was een feestelijke bijeenkomst. Er waren in totaal 10 jubilea te vieren. Twee leden waren 10 jaar lid, twee leden 20 jaar, twee leden 25 jaar en maar liefst vier leden 40 jaar! Alle jubilarissen ontvingen uit handen van de voorzitter, de heer Aalt Posthouwer, en de vice voorzitter de heer Coen van Bemmel, de felicitaties en een fraai boeket bloemen.

Daarna werd Arie van Rijsbergen gehuldigd. Arie was jarenlang koormeester en was op vele terreinen binnen “Fontanus actief.

 

Binnen het bestuur van “Fontanus” is Evert Top herkozen als muziekcommissaris. Secretaris Huib van Doleweerd was niet herkiesbaar. In zijn plaats is Ad Stam als secretaris gekozen.

 

De voorzitter Aalt Posthouwer keek met dankbaarheid terug op het afgelopen jaar, een jaar met hoogtepunten en dieptepunten. We moesten van 3 leden afscheid nemen. Heel bijzonder vond Aalt het dat “Fontanus” bij de begrafenissen mocht zingen en een erehaag vormen voor de teraardebestelling. Een van de hoogtepunten was toch wel het traditionele Bevrijdingsconcert op 5 mei in de Oude Kerk. Het is altijd indrukwekkend om, juist op een plaats met zo veel herinneringen, te zingen uit dankbaarheid voor onze bevrijding.

In 2019 kregen de mannen van “Fontanus” een nieuw eigentijds kostuum in plaats van de jarenlang gebruikelijke statige smoking. Dat was zonder de steun van een groot aantal sponsors niet mogelijk geweest. Tijdens het Kersconcert in de Gereformeerde Kerk presenteerde “Fontanus” zich voor het eerst in de nieuwe koorkleding.

“Fontanus” heeft in 2020 een goed gevulde agenda. Al op 28 maart wordt een Paasconcert gegeven in de Gereformeerde Kerk, samen met het Interkerkelijke Gospelkoor “Born Again”.

 

Meer informatie is te vinden op de website van het koor: www.mannenkoorfontanus.nl

 

Arie van Rijsbergen en Aalt Posthouwer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie