Ook de theeschenkerij van de Mariahoeve met het terras is weer open voor publiek.
Ook de theeschenkerij van de Mariahoeve met het terras is weer open voor publiek. Mariahoeveputten.nl

Museumboerderij Mariahoeve weer open voor publiek

28 mei 2020 om 23:26 Recreatie Deel je nieuws

Dankzij de versoepeling van de corona-maatregelen is museumboerderij Mariahoeve in Putten vanaf woensdag 3 juni weer te bezoeken. Natuurlijk wel met inachtneming van het coronaprotocol op basis van de adviezen van het RIVM. De vrijwilligers staan te popelen om het schitterende verhaal van deze boerderij te vertellen.

De Mariahoeve is een unieke museumboerderij die een prachtig inkijkje geeft in het sobere leven van de drie gezusters Van den Brink en hun broer. Zij waren wars van moderniteiten en tevreden met een leven waarin een indrukwekkende zuinigheid de boventoon voerde. Van hun levenswijze kunnen we nu veel leren.

Naast een blik op het interieur van deze boerderij is ook de hof, ofwel de moestuin van de Mariahoeve, het bekijken waard. En de kelder met daarin de weckflessen met groenten, door de zussen zelf nog geweckt. Of de stallen voor de varkens, de koeien en het paard.

Maar bovenal is het verhaal van hoe de gezusters in het leven stonden zo uniek aan de Mariahoeve. Hoe ze omgingen met hun buren. Hoe ze zondags naar de kerk gingen. Het toiletgebruik. Het zijn allemaal prachtige verhalen die onze gidsen graag vertellen aan de bezoekers.

Door de coronamaatregelen is het helaas niet meer mogelijk dat een gids met een groep bezoekers door de boerderij loopt. Voorlopig mogen de bezoekers nu zelf met een uitgebreide handleiding de wetenswaardigheden ontdekken tijdens hun rondgang. Wel is er buiten het museum, waar iets meer ruimte is om mensen op gepaste afstand te woord te staan, een gids aanwezig die vragen beantwoordt en altijd nog wel wat verhalen kan vertellen.

De Mariahoeve is op woensdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Door de RIVM-eisen is het echter verplicht gesteld om van tevoren te reserveren. Dat geldt ook voor wie binnen in het bijbehorende theehuis komt genieten van een kopje koffie met gebak of een lunch. Voor degene die alleen op het schitterende terras iets wil gebruiken, geldt die reserveringsverplichting niet.

Een bezoek aan De Mariahoeve biedt voor elke leeftijd een unieke ervaring. Maar los daarvan is ook het steunen van het museum, dat door de huidige crisis in financieel zwaar weer is beland, een goed argument om langs te gaan bij de boerderij aan de Kiefveldersteeg 11 in Putten. Reserveren kan via 06-30234032, of via e-mail info@mariahoeveputten.nl. Op dezelfde wijze kunt u zich melden als u met open armen, in deze tijd uiteraard alleen figuurlijk, ontvangen wilt worden als begunstiger van dit unieke stukje Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie