Cast van de film
Cast van de film foto van DVD

Filmhuis Ermelo gaat weer draaien in sept.

25 augustus 2020 om 15:16 Film Deel je nieuws

Het filmhuis Ermelo gaat na een lockdown van een half jaar weer van start. Vanzelfsprekend respecteren wij de RIVM regels en het dan geldende beleid van de gemeente Ermelo.

De Dialoog wordt weliswaar verbouwd maar de theaterzaal is tot juni 2021 te gebruiken. Natuurlijk geeft een verbouwing overlast maar wat voor ons het belangrijkst is is dat we films kunnen vertonen zonder gestoord te worden door bouwactiviteiten. Daarom is gekozen voor de dinsdagavond (u wel bekend) en voor de zaterdagmiddag (nieuw).

Om de kosten in de hand te houden draaien we in de tweede helft van 2020 één film twee maal per maand.

We beginnen in september in De Dialoog met de historische/dramafilm “Downton Abbey” . Vanaf 12 j.

Tijden: dinsdag 8 sept. om 20.00 uur en zaterdag 12 sept. om 14.00 uur. Speelduur: 122 minuten.

Toegangsprijs: € 9,-- incl. drankje na de film. Kaartverkoop via: www.filmhuisermelo.nl , eventueel een kwartier voor aanvang aan de kassa met PIN betaling. Mogelijk kan de zaal dan uitverkocht zijn.

Regisseur van deze Engelse film is Michael Engler. De film speelt zich af in de herfst van 1927. Anderhalf jaar na de gebeurtenissen in de serie, gaat de Britse King George V met zijn gevolg een rondreis maken door Yorkshire. De overnachting is op landgoed Downton Abbey. Als dat bekend wordt wordt er meteen hard gewerkt aan de voorbereidingen van het koninklijk bezoek. Zelfs de hulp van de oud-butler Charles Carson wordt ingeroepen om het bezoek vlekkeloos te laten verlopen. Echter de staf van de koning wil de taken van het personeel van Downton Abbey overnemen, dit tot groot ongenoegen van de bedienden. Dan is er nog Tom Branson, een Ierse ‘rebel’. En tot overmaat van ramp zit in het gevolg van de koning nog een familielid van douairière Violet Crawly, met wie nog een geschil loopt over een erfenis. Zal dit straks uitgevochten worden…..?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie