Breien en haken in het bezoekerscentrum van de Ermelosche schaapskooi
Breien en haken in het bezoekerscentrum van de Ermelosche schaapskooi Stichting Schapedrift

Brei atelier start weer op bij schaapskooi Ermelo

8 september 2020 om 11:52 Overig Deel je nieuws

Na een maandenlange zomer- en ‘corona’ stop gaat het brei atelier weer van start in het bezoekerscentrum bij schaapskooi Ermelo. Verdeeld over drie kleine groepen gaan brei- en haaksters elke veertien dagen gezamenlijk aan de slag.

Gezellig

Samen breien en haken is gezellig! Je kunt elkaar helpen en inspireren. Soms wordt er gezamenlijk iets gemaakt. En natuurlijk wordt er ook veel gekletst! Het brei atelier bij de schaapskooi Ermelo bestaat al zes ruim jaar. Het initiatief kwam van Saskia Goedvree. Saskia was als gastvrouw jarenlang betrokken bij Schapedrift. Haar hobby is breien en haken en het leek haar leuk om een brei atelier te starten. Een passende activiteit, waarvoor de zolder van het bezoekerscentrum heel geschikt is. Onder leiding van Saskia ging een groepje dames aan de slag. Wegens ziekte moest Saskia de organisatie van het brei atelier overdragen, maar ze bleef altijd betrokken.

Betrokkenheid

Anneke Wullink heeft nu de leiding van de breigroepen op zich genomen. Ook deze vrijwilligster van Schapedrift is heel creatief met o.a. naald en draad, brei- en haakpennen. Inmiddels is het brei atelier uitgebreid en doen er zo’n twintig (alleen) dames mee. Er is een grote betrokkenheid bij elkaar en er zijn mooie vriendschappen uit voortgekomen. Sinds half maart zijn de dames niet meer bijeen geweest, maar gelukkig kan er weer een start gemaakt worden. Verdeeld over drie groepen; op woensdagochtend en -middag en donderdagmiddag, zodat iedereen op veilige afstand bij elkaar kan zitten.

Aanmelden

Alleen voor de woensdagochtend van 10.00-12.00 uur is er nog ruimte voor een paar belangstellenden. Heb je zin en tijd om mee te doen, meld je dan aan bij Anneke: schapedrift.ermelo@gmail.com. Ervaring is niet nodig. Deelname kost € 2,00. De data voor najaar 2020 zijn: 9 en 23 september, 7 en 28 oktober, 11 en 25 november, 9 en 16 december. Het breiatelier is van september tot en met mei.

Bereikbaar

De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide aan Postweg 50, Ermelo. Alleen bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254. Meer informatie op www.schapedrift.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie