Overhandiging cheque aan de Zonnebloem Putten
Overhandiging cheque aan de Zonnebloem Putten Lions Putten

Zonnebloem Putten ontvangt donatie van 'de Lions'

21 september 2020 om 12:22 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Gerard Schipper (voorzitter Zonnebloem Putten) bij het ontvangst nemen van de cheque: ’Wat een overweldigend resultaat, ik ben confuus. Wat kunnen we onze gasten van dit bedrag weer geweldige uitjes in het vooruitzicht stellen‘.

Afgelopen zaterdag organiseerde de Lions Club Putten Arkemheen weer een toertocht met bijzondere en klassieke auto’s. De hele toertocht was opgezet volgens de geldende RIVM regels. Het was een zonnige rit over de binnenwegen van de Veluwe en langs de IJssel. De opbrengst van deze jaarlijkse toertocht komt ten goede aan een goed doel. Dit jaar was dit de Zonnebloem Putten. Zij ontvingen een cheque van € 7053,26. 

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Zij zetten zich in voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar. Deze doelgroep komt vanwege hun beperking weinig buiten de deur. Ook de sociale contacten zijn vaak minder. De Zonnebloem biedt ze eenmaal in de twee maanden een gezellige middag aan. Ook gaan de vrijwilligers bij de mensen op bezoek. Deze bezoeken vinden ongeveer om de drie weken plaats. De mensen die worden bezocht, zijn gekoppeld aan steeds dezelfde vrijwilligers van de Zonnebloem.
In deze moeilijke ‘Corona’ tijd richt de Zonnebloem zich met name op het organiseren van activiteiten om te voorkomen dat ouderen in een isolement terechtkomen. Zodra het weer mogelijk is, worden ook de overige reguliere activiteiten weer opgepakt. Hopelijk kan dit weer in 2021.
  
De activiteiten van de Zonnebloem sluiten aan bij de doelstelling van de Lions Putten Arkemheen om meer voor de lokale gemeenschap te doen. 
De donatie aan de Zonnebloem is financieel mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren. Door de bijdrage van deze sponsoren kan de Zonnebloem de komende tijd haar activiteiten voor de medemens voortzetten. 

Wil je meedoen met de Lions Toertocht 2021? Inschrijven kan op www.lionsputten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie