box met tulpen voor actie end polio now
box met tulpen voor actie end polio now Rotary

Belangrijke Rotary prioriteit: Stop Polio nu

19 mei 2021 om 14:59 Activiteiten Deel je nieuws

Sinds 1985 is de belangrijkste humanitaire prioriteit van Rotary geweest om de wereld van polio te bevrijden.

Rotary leidde de campagne in een tijd dat er meer dan 1.000 gevallen van polio per dag waren in 125 landen, waarbij kinderen werden verlamd en zelfs daaraan overleden.

Tegenwoordig is het aantal gevallen met 99,9% gedaald.

In de afgelopen 35 jaar hebben Rotary-leden, die samenwerken met gemeenschappen over de hele wereld, meer dan 2,1 miljard dollar en talloze uren vrijwilligerswerk bijgedragen aan de strijd tegen polio.

Gedeeltelijk geïnspireerd door Rotary's vrijwilligersbetrokkenheid en fondsenwervingssucces, werd in 1988 het Global Polio Eradication Initiative (GPEI) gelanceerd.

Dit opmerkelijke partnerschap omvat Rotary, de Wereldgezondheidsorganisatie, UNICEF, het Amerikaanse Center for Disease Control & Prevention en, meer recentelijk, de Bill & Melinda Gates Foundation en GAVI de Vaccine Alliance. Deze organisaties werken samen met regeringen van de wereld om polio te beëindigen.

Door de inspanningen van Rotary en onze partners kunnen bijna 19 miljoen mensen lopen, die anders verlamd zouden zijn geraakt. Ook leven er meer dan 1,5 miljoen mensen, die anders zouden zijn overleden aan Polio.

Ondanks dat er nog maar een handvol gevallen in de wereld zijn, zijn voortdurende campagnes, opleiding van gezondheidswerkers en vaccinatieprogramma's essentieel om te voorkomen dat de ziekte terugkeert en ervoor te zorgen dat de wereld poliovrij wordt verklaard. Meer dan 400 miljoen kinderen moeten hun poliovaccinaties nog steeds meerdere keren per jaar ontvangen door de GPEI-partners in meer dan 50 landen.

Als polio niet wordt uitgeroeid, kan dit binnen een decennium leiden tot wel 200.000 nieuwe gevallen wereldwijd per jaar.

Een van de belangrijkste acties is de jaarlijkse verkoop van Tulpbollen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de bestrijding van Polio. Ook onze Rotaryclub Ermelo-Putten doet ieder jaar weer mee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie