Mannenkoor Fontanus
Mannenkoor Fontanus Pieter Slofstra

Repetities Mannenkoor Fontanus eindelijk weer begonnen

2 september 2021 om 19:09 Podiumkunsten Deel je nieuws

Op 31 augustus was het eindelijk zo ver, de mannen van Christelijk Interkerkelijk Mannenkoor Fontanus mochten weer samen zingen. Zij hadden er anderhalf jaar naar uitgekeken. “Wat hebben we elkaar gemist”, zei Aalt Posthouwer in zijn openingswoord. Maar liefst 76 van de 85 leden waren aanwezig, een geweldige opkomst!

Voor de eerste 3 weken zijn de repetities beperkt tot ruim een uur en volgen een strak protocol. Zo staan de stoelen op anderhalve meter van elkaar en worden de leden bij binnenkomst opgevangen door enkele bestuursleden die hen naar hun plaats brengen. Om heen en weer geloop te voorkomen is er voorlopig geen pauze met koffie en dergelijke en wordt de garderobe niet gebruikt. Ook voor het vertrek zijn regels opgesteld. De ontwikkelingen rond Corona zijn bepalend voor aanpassing van het protocol.

Ook dirigent Evert van de Veen was blij iedereen weer te zien en stelde voor om deze eerste avond nog niet te oefenen maar, om er weer in te komen, bekende liederen uit map te zingen. Daar was iedereen het mee eens en vol overgave zongen de mannen van Fontanus de lof van hun Heer en Heiland.

Op deze eerste repetitieavond na Corona kon Fontanus 3 nieuwe leden verwelkomen. Dat mogen er nog wel meer worden. Houdt u van zingen? Kom dan een keer luisteren op dinsdagavond om acht uur in De Aker. Wacht dan even bij binnenkomst tot u door een van de bestuursleden naar uw plaats gebracht wordt. En weet u, ongemerkt zingt u enthousiast mee en bent u voortaan op dinsdagavond bezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie