Start Putten Power Run
Start Putten Power Run Ineke Klarenbeek en Kelly Rem

Zonnige Putten Power Run

13 mei 2019 om 07:34 lokaal Deel je nieuws

Met ruim 500 inschrijvingen kwam er zaterdag 11 mei een grote groep deelnemers naar de start van de Putten Power Run. De weersvoorpelling werd dit jaar overtroffen, een combinatie van zon en een fris windje maakten het tot ideale loopomstandigheden . Ook bij deze 9e editie werden de deelnemers op het Fontanusplein enthousiast “binnen gepraat” door Harry van Ginkel.

Vijf kilometer

Verreweg het grootste aantal deelnemers had zich ingeschreven voor de 5 kilometer. Diverse (beginners-) groepen hebben speciaal toegewerkt naar deelname aan deze Putten Power Run. De snelste tijd bij de mannen was voor Ruben Postma uit Ermelo, hij liep met 17.07 een mooie tijd op het parcours van de Putten Power Run. Bij de dames finishte Marit van den Broek uit Harderwijk op de eerste plaats in een tijd van 18.54.  Gendia van Cappellen was de snelste Puttense dame op deze afstand in een tijd van 21.52. Bij de in deze afstand opgenomen jeugdwedstrijd ging de prijs voor de snelste jongen naar Silvan van Hussel uit Nijkerk, hij liep in een tijd van 22.31. Het snelste meisje op deze afstand was Emma Posthouwer uit Putten, zij liep in een snelle tijd van 23.20.

Tien kilometer

Maar liefst 113 mannen en 56 vrouwen stonden klaar om hun snelste tijd op dit parcours neer te zetten. Bij de mannen ging de eerste plaats naar Albert Vierma uit Putten in een tijd van 37.12. Bij de dames eindigde Saskia Schutten uit Veessen op de 1e plaats met een tijd van 39.41.

Halve marathon

Bij de halve marathon kwamen acht vrouwen aan de start, waarvan Kirsten Hogebrug uit Putten met 1.39.55 de snelste was. Bij de mannen kwamen 46 deelnemers aan de start. Rob van den Graaf uit Hoogeveen behaalde met 1.20.33 de snelste tijd. Snelste loper uit Putten was Sebastiaan Knoppert met een mooie tijd van 1.28.14.

Alle uitslagen en finish foto's zijn te vinden op www.hardloopuitslagen.nl De organisatie van de Putten Power Run is niet mogelijk zonder de steun van vele sponsoren en  vrijwilligers. Dankzij de steun van deze sponsoren en alle deelnemers kan de Stichting Rusland Kinderhulp structureel financieel gesteund worden.  De organisatie kijkt terug op een geslaagde Putten Power Run.

Start Putten Power Run
Lopers in het bos
Lopers in het bos
Finish
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie