De bouw van Rimpeler is begonnen.
De bouw van Rimpeler is begonnen. Arap-John Tigchelaar

Putten versnelt bouw nieuwe woningen

27 mei 2019 om 13:44 lokaal Deel je nieuws

Op voorstel van Wij Putten gaat de gemeente Putten de woningbouwproductie verhogen van 100 naar gemiddeld 120 woningen per jaar.

Dat heeft wethouder Nico Gerritsen toegezegd op de vergadering van de commissie Ruimte van vorige week, nadat Wij Putten had voorgesteld om het aantal nieuw te bouwen woningen vanaf 2020 met dit aantal te verhogen. Fractievoorzitter Herman Luitjes van Wij Putten kwam hiermee omdat in Putten erg veel behoefte is aan huur- en koopwoningen. Luitjes: “Een wachttijd van zeven jaar voor een huurwoning bij de Woningstichting is tegenwoordig heel normaal en de prijzen voor koopwoningen zijn de pan uitgerezen. Putten is een van de duurste gemeenten in Gelderland geworden.”

Tijdens de economische crisis mocht Putten van de provincie maximaal 70 woningen per jaar bouwen. Op voorstel van het college heeft de gemeenteraad twee jaar geleden besloten dit op te hogen naar 80 woningen per jaar. Na de verkiezingen van vorig jaar hebben de coalitiepartijen Wij Putten, ChristenUnie en SGP vastgelegd dat er vanaf 2019 jaarlijks 100 nieuwe woningen bij moeten komen.

Van Wij Putten mag er nu nog een tandje bij. Luitjes: “De bouw op Rimpeler is gestart, al is het met vertraging, wegens procedures bij de Raad van State. Ook het bestemmingsplan van Matchpoint is vorige week onherroepelijk geworden en nog meer projecten zijn in een vergevorderd stadium. We moeten nu doorpakken. En de mogelijkheid is er.”

Los van de toezegging dat het aantal nieuwe woningen stijgt naar 120 per jaar, ging het college ook in op het voorstel om op zoek te gaan naar nieuwe woningbouwlocaties. Want als Rimpeler met 340 woningen klaar is, moet het bouwen doorgaan. Als projectwethouder nieuwe woningbouwlocaties komt Roelof Koekkoek daarom nog voor de zomervakantie met een voorstel, zo heeft het college beloofd.

Luitjes is ingenomen met beide toezeggingen: “Mensen in het dorp snakken naar meer betaalbare woningen. Een wachttijd van zeven jaar vinden we niet normaal en de huizenprijzen ook niet. Met dit besluit lossen we de woningnood in Putten niet in één klap op, maar het is wel een belangrijke stap vooruit.”

 

In Rimpeler zijn 340 woningen gepland.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie