Rood-Wit buigt met 4 - 1 voor Hoevelaken

20 september 2020 om 11:15 Sport Deel je nieuws

In een gelijkopgaande wedstrijd sprong Hoevelaken beter met de kansen om dan Rood Wit, dat in eigen huis met 4-1 onderuit ging.

Nadat Camillo Bronkhorst voor Rood Wit in vrije positie hard had over geschoten en doelman Joris ten Bolscher met een goede redding Arslan Gümüs van Hoevelaken van scoren had afgehouden, viel in de 18e minuut de openingstreffer. Op een voorzet van Edwin Duist kopte Coen Bos Hoevelaken op voorsprong; 0-1. Daarna lieten Tristan Stoffer en Tom Doppenberg kansen op de gelijkmaker liggen. In de 45e minuut was Rood Wit nogmaals dicht bij de gelijkmaker. Winand van de Kamp schoot hard in. Keeper Gijs Leebeek stopte het schot, maar moest een rebound weggeven, die Bram van Meerveld over schoot.

Na de hervatting pakte Rood Wit het initiatief, maar Tom Doppenberg, Camillo Bronkhorst en Bram van Meerveld lieten de mogelijkheden op de gelijkmaker liggen. Hoevelaken profiteerde en in de 67e minuut lobde Coen Bos de 0-2 binnen. Twee minuten later voltooide dezelfde speler zijn hattrick en schoot de wedstrijd op slot; 0-3. Na slecht uitverdedigen kon Hoevelaken in de 82e minuut naar 0-4 uitlopen. Uit een strafschop in de 90e minuut redde Marijn van Meerveld de spreekwoordelijke eer; 1-4.