Triton verliest seizoensopener

4 oktober 2020 om 23:11 Sport Deel je nieuws

De heren van Triton Putten vertrokken afgelopen zaterdag naar Tubbergen om de spits af te bijten van het spelen op landelijk niveau. 

Een half jaar lang geleden ‘promoveerden’ Triton Putten heren 1 zich uit het hoogste district-niveau naar het bonds niveau. Corona gooide, zoals op zoveel plekken, roet in het eten om daadwerkelijk alle wedstrijden te spelen. Maar met nog enkele wedstrijden te gaan, was de nette voorsprong ruim voldoende om door te stromen tot het hogere niveau.

Nog net niet over de grens bij Duitsland was het waar de heren van 1, afgelopen zaterdag VKC aantroffen die schijnbaar de promotie als enige doel hebben. Vanwege verkoudheidsklachten bleef 2 man thuis en een derde achtte het risico te groot om mee te gaan. Met aanvulling vanuit het tweede, kwam Putten aan met slechts 2 wissels. 

Ironisch waren de woorden voor aanvang van Geelco Koetsier “Mannen, we hebben maar 2 wissels, zorg er voor dat je geen persoonlijke fouten maakt!” De pot was immers nog geen 15 seconden begonnen of de iets te gretige Koetsier mocht verdwijnen naar de hoek vanwege een persoonlijke fout. Gelukkig kon Triton de man minder situatie verdedigen zonder score van VKC.

En eigenlijk bood Triton zowel de eerste als tweede periode dapper weerstand. In de eerste periode kwam het tot een 3-2 met goals van Geelco Koetsier en Egbert van Essen. Helaas waren de eerste 4 uitsluitingen ook al te vinden aan de zijde van Triton.

Periode twee volgde met een gelijkwaardig niveau; 7–6 met goals van Hugo Jansen (2), Rody van de Vliert (2) en Stefan Boers (1). 

Konden we hier dan toch een net spel met mooi resultaat neerzetten? Helaas… zowel Geelco Koetsier als Jens Slofstra mochten de tweede helft van de wedstrijd vanaf de kant analyseren. Beide heren waren met 3 uitsluitingen klaar met het zwemmen.

Zonder wissels was de derde periode nog maar net begonnen. En waar Hugo Jansen mooi reageerde met een 8-7, kwam het eerste gat te vallen tussen VKC en Triton Putten, 13-8. Coach Gerard maande de groep tot rust en beheersing tijdens de time-outs. Met nog een goal van Job Kuiper eindigde deze periode in 13-8.

Rody van de Vliert, Stefan Boers en Job Kuiper vonden allen nog het net in de laatste periode, waar Hugo uiteindelijk de hoek vond en daarmee zijn derde uitsluiting. Met een man minder in het veld eindigde de wedstrijd in een 18-11.

Triton Putten kijkt uit naar de revanche en hoopt dan een antwoord te hebben met een hopelijk completer team.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie