OMS-heren winnen met 4-0 van EVV

5 oktober 2020 om 09:50 Sport Deel je nieuws

Na twee vijfsetters (een keer winst, een keer verlies) is OMS erin geslaagd de volle buit binnen te halen in de derde wedstrijd.

Met Eltjo Meints op de diagonaal-positie op de plek van Leo van de Langemheen begon OMS goed aan de eerste set. De pass lag een stuk beter dan in de vorige wedstrijd, waardoor spelverdeler Jaap Landman veel keuze had om zijn aanvallers in stelling te brengen. Edo Hoogerduijn, die vorig jaar nog bij de B-jeugd speelde, en Albert Mouw scoorden enkele mooie ballen door het midden. Jan Westenbroek, Ronald Kingma en Eltjo Meints maakten weinig fouten, waardoor OMS gestaag uitliep ten opzichte van de Elburgers, die juist strooiden met eigen fouten. Met 25-16 ging de eerste set vrij eenvoudig naar de thuisploeg.

Met Marc Kusters in de ploeg voor Ronald Kingma was de tweede set een kopie van de eerste. OMS dat weinig verkeerd deed en EVV dat fout op fout stapelde. De jonge libero Gert-Jan van den Hazel stond uitstekend te passen, en dat voor het eerst op dit niveau. Set twee was met 25-13 een walk-over.

Ook de derde en vierde set lieten hetzelfde wedstrijdbeeld zien. Alhoewel de concentratie in de vierde set eventjes zakte, waren de setstanden toch overtuigend: 25-14 en 25-17.

OMS staat na drie wedstrijden op een tweede plek.