Henny A.J. Kreeft
Henny A.J. Kreeft KhamakarPress Nieuws Portaal

Cijfers verdriedubbeld in Putten

27 november 2020 om 12:06 Overig Deel je nieuws

Burgemeester Henk Lambooij heeft laatst aangegeven dat de positieve resultaten door de pandemie veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus zijn verdriedubbeld. In een ‘kleinere’ gemeente als Putten is dat een zeer opvallend gegeven en zeker ook alarmerend te noemen. Maar het belangrijkste is om zich af te vragen, waar die verdriedubbeling vandaan kan komen. 

In het hele land loopt het aantal besmettingen niet snel genoeg terug en blijven overal positieve resultaten gemeld worden. 
Ook in Putten.  In een brief aan de gemeenteraad werd gemeld, dat in de periode van 10 tot 24 november 128 besmettingen werden geregistreerd, wat volgens de burgemeester 35,4 per 10.000 inwoners per dag zou zijn.  

De vragen die tegenwoordig gerechtigd zijn om gesteld te worden, zijn waar al die nieuwe besmettingen vandaan komen en zijn alle besmettingen gezien de commerciële teststraten en -labs wel gemeld. En daarnaast of dat alle testresultaten betrouwbaar zijn gezien de gebruikte testen. 
Gezien de afspraken over het Coronabeleid van het RIVM zouden alle gemeenten gecontroleerd worden, zowel testen bij mensen, als rioleringen en dieren. 

Gezien de brief van de burgemeester worden de inwoners van Putten goed gecontroleerd, echter als men gaat zoeken op de site corona-teller.nl dan kan men de cijfers van het onderzoek van Corona in de riolering van Putten niet terugvinden. Er is wel een kopje te vinden over dit onderzoek, echter er zijn geen gegevens beschikbaar, wat mogelijk inhoudt dat de afgelopen periode het RWZI geen rioolwater heeft gemeten in de gemeente Putten. 

Op dezelfde site is te vinden, dat de toename van het aantal besmettingen in Harderwijk, Ermelo en Putten in de afgelopen week met 240 is gestegen.
Tenslotte zijn op een nertsenbedrijf positieve resultaten  gevonden. GD Deventer had de nertsen positief getest, wat later bevestigd werd door de NVWA.  
Volgens een artikel van RTL zou het virus in Nederland van de nerts overgegaan zijn naar de mens. Gezien het onderzoek door WU zouden het virus bij de nerts en de medewerker dezelfde genetische code hebben. 

Waarschijnlijk zullen we voorlopig nog niet van het SARS-CoV-2 virus af zijn, en de komende tijd nog bepaalde maatregelen houden en wachten op het vaccin. Of dit dé oplossing zal zijn, is nog maar de vraag, gezien de problemen dat heel veel vaccins reeds zijn opgekocht, dat een leverancier vertraging heeft gemeld en dat er altijd anti-vaccin mensen zullen zijn. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie