Arend Dokter trekt de champagne los.

8 mei 2021 om 17:17 Sport Deel je nieuws

Donderdag werd bekend gemaakt dat de losplaats werd veranderd in Châlon-en-Champagne. Deze plaats ligt ten zuidoosten van Reims en meer oostelijk dan Pt. St. Maxence.Dit in verband met de verwachte weersinvloeden.

De duiven werden om 07.15 uur gelost met een ZZO-wind kracht 3, toenemend naar 4.

Dat betekent dat de duiven wel eens een hoge snelheid zouden kunnen halen.

Gezien de afstand van plm. 378km naar Putten zou een duif met een snelheid van 90km per uur om plm. 11.15 kunnen vallen.

Maar het ging sneller. Chris Verhoef dacht dat de duiven wel rond 11.00 uur zouden kunnen vallen. Net als Gerrit Doppenberg zei. Gelukkig had Chris de klokken al aangesloten, maar de spoetnik zat nog dicht. Terwijl hij aan de koffie zat, zei zijn vrouw ‘er zit een duif op de spoetnik’.

Dat was vroeger een gigantisch probleem. Toen moesten de liefhebbers de gummiring van de poten afhalen, in de klok stoppen en doordraaien. Toen pas was de duif geregistreerd.

Nu landen ze op de klep en als het goed is wordt de duif geregistreerd.

Nu had Chris Verhoef de 2e duif in de vereniging. Hoe zwaarder de vlucht, hoe beter Chris draait.

In Putten was de snelheid van de eerste duif 1978.664 meter per minuut. Dat is 118.71864 km per uur.

Nico Doppenberg was de eerste bij de P.V.  De Voordevliegers uit Voorthuizen. Chayenne Ruitenga deed goede zaken met haar eerst aangetekende duif bij de P.V. De Snelvlucht uit Nijkerk.

Maar Arend Dokter pakte de eerste plaats in Putten en in de lokale vereniging en de 10e plaats in de Regio A2 tegen 2.819 duiven.

Deze duif vloog vorig jaar de 73ste plaats tegen 12.222 duiven op Lessines (12-9-2020).

Hij had dit niet verwacht, maar wel gehoopt. Hij voorzag ook een moeilijke vlucht voor de duiven. Om 15.00 uur moesten er nog 4 duiven thuiskomen van de 27.

Bij de Comb. Van Zoeren en Kiki van Zoeren JL waren dat er nog 5 van de 44 (samen).

Arend was zeer blij dat hij weer een eerste plaats pakte. Het is toch een competitieve strijd binnen de lokale vereniging. Er zijn meerdere duivenmelkers die resultaten kunnen vliegen.

Zoals uit eerdere resultaten blijkt, als Chris Verhoef hoog zit met zijn duiven, is het een zware wedstrijd geweest. En hij had vandaag lokaal de 2e duif gevolg door de 2e van Arend Dokter.

Uitslag voor Putten is als volgt:

A.      Dokter 1-3

C.      Verhoef 2

Comb. Van Zoeren 4-6-7

A.      Boeve 5

G.J. van Putten 8-10

Nico Doppenberg 9

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie