11.952 duiven zoek gevlogen door de Comb. Van Zoeren

30 mei 2021 om 13:45 Sport Deel je nieuws

Naast de marathonvlucht vanuit Limoges was er dit weekend ook een Midfond vlucht vanuit Pt. St. Maxence, 391km hemelsbreed van Putten.

Het weer was goed en slecht. Goed omdat het bijna geheel droog weer was maar slecht, omdat het een Noordoostenwind was. Tegenwind dus.

Maar ja, dan blijven wel de toppers over. De duiven, die dwars door de wind gaan. Op weg naar hun geliefden.

En dat is wat er ook gebeurde. Er werden klappen uitgedeeld en zeer serieuze klappen. En er werden gaten geslagen in de aankomsttijden.

De winnaar Comb. Van Zoeren klokte de eerste duif om 13.10.58 en ergens anders in Putten werd om 13.42.21 uur de eerste prijsduif geklokt. De laatste melding vanuit Putten voor de eerste duif (buiten de prijzen) was om 14.10.26 uur.

Het blijft dus prijzen regenen bij de Comb. Van Zoeren. Opa en kleindochter vliegen samen in de Combinatie, terwijl Kiki van Zoeren ook nog als Jeugdlid actief is.

De duiven zijn daar in goede vorm. Had de 602 vorige week nog de 34ste plaats op Salbris en de 607 de 15e plaats, behaalde ze nu de 6e en 23ste plaats in de Afdeling 7 tegen 11.658 duiven!!

Opnieuw dus een top10 teletekst notering voor de Combinatie. Waar gaat dat dit seizoen heen? Het is nog een lang seizoen, maar inmiddels zijn er van de 7 vluchten er 5 gewonnen. Er wordt door hen niet gevlogen op de Marathon vluchten. Is best wel jammer, want ik ben toch wel een beetje veel benieuwd (hahaha) hoe deze duiven zich houden op dat soort vluchten.

Hoe deden de andere Puttenaren het dan in de afdeling 7?

K. v/d Broek &Zn pakte de 139ste plaats, G.J. van Putten de 172ste plaats. H. v/d Kraats de 210e en Comb. Verbree de 215e.

A. Dokter viel net buiten de top 10 van Putten met een 216e plaats in de afdeling. Maar zijn tweede duif deed zeer goede zaken in de stand van Allround Olympiade duif. Volgens mijn eerste berekeningen gaat hij 43 coëfficiënt punt omhoog en nadert hij de top 3!!!

Uitslag Putten:

Comb. Van Zoeren 1-3-4-6-9, Kiki van Zoeren JL   2, K. v/d Broek & Zn   5, G.J. van Putten  7, H. v/d Kraats  8, Comb. Verbree  10

Volgende week hebben we twee vluchten. 1 Vitesse vlucht vanuit Peronne en een nieuwe Dagfond vlucht vanuit Vierzon. Een aantal liefhebbers hebben we deze week niet gezien of klokten zeer slecht. Hebben zij zich gespaard voor volgende week? Hebben zij de duiven op een andere manier voorbereid? We zullen het volgende week zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie