Het Bernini Ensemble -  Arleen van Wijland (sopraan), Anne-Marieke Evers (mezzosopraan), Elske Tinbergen (cello), Henk van Zonneveld (orgel)
Het Bernini Ensemble - Arleen van Wijland (sopraan), Anne-Marieke Evers (mezzosopraan), Elske Tinbergen (cello), Henk van Zonneveld (orgel) eigen foto's

Stabat Mater van Pergolesi klinkt op De Vanenburg.

12 juni 2021 om 21:50 Lokaal Deel je nieuws

Op vrijdagavond 9 juli a.s. wordt er een bijzonder concert  gegeven in de sfeervolle Oranjerie van Kasteel De Vanenburg door het Bernini Ensemble, bestaande uit Arleen van Wijland (sopraan), Anne-Marieke Evers (mezzosopraan), Elske Tinbergen (cello) en Henk van Zonneveld (orgel). Zij voeren het prachtige en bekende Stabat Mater van Pergolesi uit. Pergolesi schreef zijn beroemde werk in 1739, vlak voordat hij op 26 jarige leeftijd overleed aan tuberculose.

Rond het thema Maria, van lofzang naar klaagzang zullen ook werken van Bach en Sances ten gehore worden gebracht. De unieke ambiance van de Oranjerie met mooie akoestiek zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring voor u als bezoeker.

Aanvang is 20:00 uur en het concert duurt ongeveer een uur. Kaarten zijn 20 euro. Er wordt rekening gehouden met alle RIVM voorschriften- reserveren is daarom verplicht. U kunt uw reserveringsmail sturen aan ammevers@hotmail.com o.v.v. reservering Stabat Mater. Het aantal kaarten is vanwege de 1,5 meter beperkt, dus wees er snel bij! Uiteraard kunt u uw concertbezoek combineren met een drankje op het terras in de kasteeltuin. Wilt u voor het concert dineren, neemt u dan van tevoren contact op met De Vanenburg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie