De kanonskogel van G.J. van Putten.

13 juni 2021 om 19:01 Sport Deel je nieuws

Vandaag werden de duiven gelost op de uitgestelde vlucht Melun-Andrezel. Gisteren was het weer op de vlieglijn niet goed te noemen en de verwachting was, dat het niet op tijd goed zou worden.

De duiven moesten dus voor de derde keer dit seizoen een nacht extra in de mand verblijven.

Om 12.51 uur zagen wij een duif, als een kanonskogel, langs vliegen. Vlak boven de toppen van de lindebomen aan de Stationsstraat richting het westen.

Dit kon maar 1 ding betekenen. Gert-Jan van Putten zit vroeg, zeer vroeg, nee extreem vroeg!!!!

Ik weet niet hoe het daar ter plaatse was. Ik weet niet, of hij wist dat hij extreem vroeg zat.

Maar dat doet er niet toe. Gert-Jan pakt vandaag een top 10 notering in de afdeling en laat 5.745 duiven achter zich!!!

Ook doet hij goede zaken met zijn eerst getekende in de lokale vereniging. Vorige week ging er iets mis met het aantekenen van zijn duiven. Dit kostte hem vorige week punten in het klassement.

Hij hoopte deze week opnieuw voor een topklassering, maar had dit niet verwacht. Er is zoveel concurrentie binnen de vereniging. Dat geeft aan, dat er veel competitieve duiven aanwezig zijn in Putten.

G.J. van Putten was goed voor de 3e en 87ste plaats in afdeling 7.

In Putten was de uitslag als volgt:

G.J. van Putten 1-3

Comb. Van Zoeren 2-4-6-9-10

M. Kieft 5

W. v/d Waal 7

G. Doppenberg 8

We hebben nu 3 Midfond vluchten gehad met 3 verschillende winnaars. Dit geeft aan, dat wij in Putten een zeer goede basis hebben van midfond duivenmelkers.

Comb. Verbree, die twee jaar geleden heerste op deze vlucht vanuit Melun, kwam dit jaar niet verder als de 12e plaats lokaal en de 498ste plaats in de afdeling 7.

Aanstaande donderdag gaan we inkorven voor Bourges, een sector vlucht. Dit gaat over 619km naar Putten. Kan G.J. van Putten opnieuw vlammen met zijn 646???

Voor de olympiade duiven, zie later meer. Wij blijven erop zitten en proberen een zo neutraal mogelijk verslag te doen. Voor wat betreft het melden van de duiven, graag uw aandacht voor het verslag, wat later komt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie