logo van Twinkel
logo van Twinkel Twinkel

PGB info avond, voor ouders/begeleiders van een kind met een beperking

21 september 2021 om 11:24 Lokaal Deel je nieuws

Op dinsdagavond 5 oktober a.s. organiseert Twinkel  een voorlichtingsavond voor ouders en begeleiders van een kind met een beperking over pgb.  

Een voorlichter van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb, vertelt over wat een persoonsgebonden budget (pgb) inhoudt, wat er in de praktijk bij komt kijken en welke mogelijkheden het kan bieden voor ouders en hun naasten.

Wat komt er aan bod?

Wat is een pgb en wat zijn de verschillen met zorg in natura. Welke taken van een mantelzorger mogelijk vanuit een pgb overgenomen kunnen worden. Wat er globaal komt kijken bij het beheren van een pgb. Een bewuste keuze te maken voor een pgb of er juist voor te kiezen om zorg op een andere manier te regelen. Waar een pgb aangevraagd kan worden en waar je terecht kunt voor meer informatie.

Hierna komt een gedeelte waarin je je vragen kunt stellen over alles wat maar met pgb te maken heeft, zoals b.v. hoe vraag ik meerzorg aan, een zorgbeschrijving invullen of waar vind ik een passende hulp. 

Of je nu al pgb hebt of het overweegt om aan te vragen, het is altijd een hele interessante avond met de laatste ontwikkelingen.

Om iedereen de ruimte te geven voor zijn vragen kunnen maximaal 25 personen deelnemen.

De avond wordt gehouden in De Tinne, Houtkamp 33 in Harderwijk en begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur is er een inloop met koffie. De deelname is gratis.

Graag van tevoren aanmelden via info@stichtingtwinkel.nl onder vermelding van het aantal personen. Of lees meer over Twinkel op www.stichtingtwinkel.nl

logo Per Saldo
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie