minuut stilte i.v.m. overlijden Rood-Wit clubman Jan Doppenberg
minuut stilte i.v.m. overlijden Rood-Wit clubman Jan Doppenberg T. van Bloemendaal

Rood-Wit pakt mooie 2-3 overwinning in de derby bij VVOP in Voorhuizen

3 oktober 2021 om 11:30 Sport Deel je nieuws

Rood-Wit speelde met rouwbanden en de wedstrijd begon met een minuut stilte i.v.m. het overlijden van clubman Jan Doppenberg.

Al na 12 seconden lag de bal in het netje toen Bram van Meerveld vanaf de aftrap profiteerde van een communicatiefout in de verdediging bij VVOP. In no time had VVOP een en ander echter al weer rechtgezet door Daan Witte en Daquillio de Gama en zo stond er na acht minuten al 2-1 op het scorebord. Beide ploegen kregen meer grip op het spel en de rust leek met 2-1 voor VVOP in te gaan. Maar Carlo Hoogendijk wist net voor rust toch de gelijkmaker voor Rood-Wit binnen te tikken, 2-2.

VVOP drukte de tweede helft Rood-Wit terug op eigen helft, maar Rood-Wit kwam in de tegenaanval gevaarlijk door. VVOP kwam vanaf het middenveld met een schuiver voorlangs en Rood-Wit kopte een voorzet goed in, helaas net over de lat. Met nog een kwartier te spelen ging Jop van Eijden op snelheid langs de VVOP verdediging  maar scheidsrechter E.M. van Beek floot voor buitenspel. Doelman Freek van de Steeg maakte in de scrimmage een slaande beweging en moest met rood van het veld. Rood-Wit zette er een extra aanvaller bij en een paar minuten voor tijd kwam Daniel Gerritsen op links goed door, hij gaf een strakke voorzet voor het doel waar een VVOP verdediger de bal probeerde naast te glijden, maar de bal ging bij de eerste paal het doel in, 2-3. VVOP kreeg in de extra tijd nog een kans maar de Rood-Wit verdediging greep op tijd in zodat de drie punten in deze derby mee naar Putten konden worden genomen.

Volgende week zaterdag speelt Rood-Wit om 14.30 uur op sportpark “De Eendracht” in Putten tegen AGOVV.

Rood-Wit scoort na 11 seconden 0-1