Dammen op een schaakbord
Dammen op een schaakbord Stichting Hersenfitness

Uniek DamDenkToernooi in Putten

1 februari 2022 om 10:36 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 12 februari 2022 organiseert Stichting Hersenfitness in samenwerking met de stichting World Frisian Draughts een uniek damtoernooi waarbij maar liefst vier verschillende spelvormen van het damspel zullen worden gespeeld.

Dammen op een schaakbord

Naast het dammen volgens de internationale spelregels is Braziliaans dammen onderdeel van het programma. Braziliaans dammen is volgens dezelfde spelregels als het internationale spel maar op een kleiner bord. In de volksmond heet het ook wel dammen op een schaakbord.

Fries dammen

Het Fries dammen en het Frysk met vijf tegen vijf schijven is een andere spelvorm van het damspel waarbij andere spelregels gelden. Het belangrijkste onderscheid is dat naast het uitsluitend diagonale slaan ook horizontaal geslagen wordt. Voor beoefenaars van het damspel volgens de internationale spelregels wordt het Fries dammen als ingewikkeld ervaren.

Wereldkampioen

Het toernooi vindt plaats in zalen- en congrescentrum De Aker in Putten en is van 11.30 uur tot omstreeks 17.00 uur. Wereldkampioen Fries dammen Walinga zal een presentatie verzorgen over het Fries dammen en is zelf ook een van de deelnemers.

Inschrijving

Mocht u belangstelling hebben om deel te nemen, dat kan door in te schrijven op de website van Stichting Hersenfitness www.stichtinghersenfitness.nl.

Logo Stichting Hersenfitness
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie