recreatieplas Zeumeren
recreatieplas Zeumeren Iris

Het kan weer.. lekker zwemmen in natuurwater. Kom meedoen met de openwatercursus!

11 mei 2022 om 14:35 Sport Deel je nieuws

We hebben alweer een paar mooie lentedagen achter de rug en dan begint het ook weer te kriebelen om dat heerlijke verkoelende water in te gaan. Gelukkig is het Veluwemeer en recreatieplas Zeumeren dichtbij. Zwemmen in natuurwater is echt anders dan in het zwembad. Om dit te ervaren en tips te krijgen wordt door de KNZB Mijn Zwemcoach Openwatercursussen aangeboden op strand Horst (nabij Pitch&Putt) in Ermelo en recreatieplas Zeumeren.

Summercourse:
Tijdens deze Summer Course maak je kennis met het zwemmen in het open water. In drie lessen van anderhalf uur komen verschillende onderwerpen aanbod waar jij zelf mee aan de slag kunt gaan. Het eerste half uur van de training vindt plaats aan de kant, theorie wordt afgewisseld met verschillende voorbereidende oefeningen. Aansluitend pas je toe in het water wat er aan de kant besproken is. Deze cursus is op zaterdagochtend op strand Horst in Ermelo.

Aanmelden: KNZB (mijnzwemcoach.nl).

(Gevorderde) zwemmers
Voor de zwemmers die ongeveer 200 meter achter elkaar in de borstcrawl kunnen zwemmen, vindt een cursus van 4 lessen plaats op maandagavond om 19.00 uur in recreatieplas Zeumeren in Voorthuizen.

Aanmelden: KNZB (mijnzwemcoach.nl)

Basistechnieken

Het programma openwater zwemmen basis is bedoeld voor zwemmers die nog niet veel ervaring hebben met zwemmen in het openwater en hierover graag meer willen leren. Er worden tips gegeven over onderwerpen als veiligheid, zwemmen in een groep en navigeren. Daarnaast wordt er gewerkt aan het verbeteren van de zwemconditie. Doel is met een veilig gevoel, zelfstandig en met een juiste basistechniek in het openwater te kunnen zwemmen.

De trainingen worden verzorgd door Iris van Aurich, een ervaren trainer die zelf ook nog actief zwemt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie