Bartho, Rick, Hans en Kimberley
Bartho, Rick, Hans en Kimberley Onbekend

Masters van Z&PC Triton Putten strijden voor eremetaal tijdens Open Nederlands Master Kampioenschappen

11 mei 2022 om 16:40 Sport Deel je nieuws

Aflopen weekend stond in het teken van de Open Nederlands Master Kampioenschappen (ONMK). Na 2 jaar geen ONMK stonden de zwemmers van Triton Putten te springen om weer mee te doen. Dit jaar heeft het ONMK plaats gevonden in Eindhoven, in het legendarische Pieter van den Hogenband zwemstation. De perfecte plek om te strijden voor medailles en nieuwe records. Drie zwemmers van Triton hebben tijdens dit vierdaagse zwemfestijn meegedaan: Rick Vaarkamp, Bartho Visser en Hans Stoffers. De zwemmers werden begeleid door elkaar en coach Kimberley Rosendal. Kimberley zwom ook mee bij in- en uitzwemmen en stond klaar om ieders afstand te filmen

Rick zwom mooie afstanden in de leeftijdsklasse 25+. Hij deed mee op de 200 meter vrije slag, 200 meter wisselslag, 200 meter vlinderslag, 50 meter vlinderslag en 50 meter schoolslag. Ook zwom hij voor het eerst 200 meter rugslag in een lang bad. Kortstondig heeft hij hierop een clubrecord weten te vestigen. Op de 100 meter rugcrawl heeft hij zijn eigen tijd mooi verbeterd.

Bartho zwom een succesvol weekend in de leeftijdsklasse 20+. Op elke afstand heeft hij een persoonlijk record gezwommen! De afstanden die hij zwom waren, 50 meter vrije slag, 100 meter vrije slag, 50 meter rugcrawl en 100 meter schoolslag. Ook zwom hij 200 meter schoolslag, waarbij hij een ontzettende verbetering wist te zwemmen op zijn tijd. Hij zwom er namelijk wel vijf seconden vanaf en werd hiermee zevende van Nederland. Op de 50 meter schoolslag wist hij bijna het clubrecord te pakken. Dit scheelde maar acht tienden van een seconde. 

Hans heeft succes behaald in de leeftijdsklasse 25+. Hij mocht starten op de 1500 meter vrije slag en 200 meter wisselslag, waar hij op beiden de vierde plaats behaalde. Hij startte ook op de 200 meter schoolslag, 100 meter vlinderslag en 200 meter vlinderslag. Daarna zwom hij ook de 200 meter rugcrawl, waarop hij een derde plaats kon bemachtigen. Deze afstand was tevens goed voor een clubrecord, net zoals de 100 meter rugcrawl, de 200 meter wisselslag en 400 meter wisselslag. Op de 100 meter rugcrawl behaalde Hans daarnaast ook nog een medaille voor de tweede plaats.

Het was een prachtig weekend met hele mooie resultaten voor alle deelnemers. Daarnaast zijn de zwemmers ook weer met leuke herinneringen naar huis gegaan. 
Ben je ook enthousiast geworden over het masterzwemmen? Kijk dan vooral even op de website www.tritonputten.nlof mail naar masters@tritonputten.nl

Geschreven door Kimberley Rosendal en Hans Stoffers

Rick op de 200 vlinderslag
Bartho op de schoolslag
Hans op de rugcrawl
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie