Jens Zwijnenberg
Jens Zwijnenberg G.V. Orion Putten

Turners Orion debuteren in keuze oefenstof

22 mei 2022 om 22:26 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag was het na lange tijd de beurt aan de turners uit de keuze oefenstof om hun vorderingen te laten zien op de wedstrijd in Nijmegen. Extra spannend voor Jarrik van Losenoord en Jens Zwijnenberg; zij debuteerden op dit niveau voor Orion Putten. 

Helaas verliep dit debuut voor Jarrik niet zoals gehoopt. Tijdens het inturnen op het eerste toestel brug, verrekte hij een borstspier. Op karakter lukte het hem om toch zijn oefening te turnen en zelfs met goed resultaat. Helaas bleek daarna al snel dat het echt onmogelijk was om door te gaan. Jarrik moest de wedstrijd verlaten. 

Ook Jens begon zijn wedstrijd op het onderdeel brug en turnden een goede oefening. Daarna door naar de rekstok, een onderdeel dat Jens goed ligt. Hij turnde een stabiele oefening die werd gewaardeerd met 9.10 pnt. Op vloer steeg Jens boven zichzelf uit door al zijn elementen tot bijna in perfectie te turnen; elke landing werd ‘gestickt’. Dit leverde hem de hoogste score op van maar liefst 11.00 pnt. Helaas ging het daarna mis op voltige, waarbij Jens de elementen net niet optimaal kon turnen. De laatste twee toestellen ringen en voltige waren weer mooi stabiel met een score in de middenmoot. Uiteindelijk werd Jens 18e in dit grote deelnemersveld.

Op zaterdag 11 juni is de tweede wedstrijd voor beide heren. We hopen natuurlijk dat Jarrik dan weer volledig hersteld is en zich dan kan revancheren. Een spannende dag voor Orion, want ook de overige turners komen dan opnieuw in actie in Didam. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie