De kinderen vinden de kloek met kuikens reuze-interessant.
De kinderen vinden de kloek met kuikens reuze-interessant. Jeanet Westland

Wethouder Koekoek opent Buitenplaats Hoef

22 mei 2022 om 22:27 Lokaal Deel je nieuws

Wethouder Koekoek opende donderdag 19 mei officieel Buitenplaats Hoef, de uitdagende leeromgeving van PCB Hoef. Hiermee is PCB Hoef een basisschool die je elk kind gunt: het kan er heerlijk buiten zijn en ondertussen veel leren.

Het weer werkte niet mee bij de opening. Het plan was dat de wethouder het eerste ei zou rapen in het nieuwe kippenhok. Door een geweldige onweersbui moesten alle kinderen en hun ouders naar de gymzaal verhuizen. Koekoek roemde in zijn toespraak het groene karakter van de speelplaats. En dat al die regen ook iets positiefs had. De plantjes in de tuin kregen eindelijk, na een lange periode van droogte, weer wat water. Heel fijn voor de sla-, andijvie- en aardappelplanten die de kinderen hadden gezaaid en gepoot.

De speelplaats en de tuin werden twee jaar geleden al aangelegd, maar corona zorgde voor uitstel van de officiële opening. Maaike van Rumpt, de nieuwe directeur van PCB Hoef, bedankte iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan Buitenplaats Hoef, in het bijzonder Jantje Beton, het Oranjefonds en Stichting het Gehandicapte Kind voor hun financiële steun.

Al het werk heeft iets bijzonders opgeleverd. Deze mooie speel- en leertuin heet dan ook ‘Buitenplaats Hoef’. De leerlingen hebben er allerlei mogelijkheden om kennis te maken met wat groeit en bloeit. Zo krijgen ze regelmatig les in de tuin. Of ze eten er hun broodtrommeltje leeg. Ze kunnen de insecten in de vlindertuin ontdekken en de bezoekers van het bijenhotel. Of kennismaken met de moestuin waarin ze zelf ook mogen tuinieren. Er is zelfs een buitenlokaal. En tijdens het speelkwartier kunnen ze kruipen door rioolbuizen, zitten in een wigwam van wilgentenen en voetballen op een groot grasveld. Of ze kunnen met hun speelgoedtrekker door een wilgentunnel rijden en tanken bij een bijna echt tankstation.

Meester Klus, de conciërge van PCB Hoef, had voor deze opening een mooi kippenhok gebouwd. Een kloek met zes kuikentjes waren de eerste bewoners. Op zijn vraag wie de kippen wil gaan verzorgen, reageerden bijna alle 70 kinderen enthousiast. Meester Klus zal voor een korte cursus zorgen.

Wethouder Koekoek, onder de indruk van het grote enthousiasme van de kinderen en de bijzondere sfeer die de school uitstraalt, moest dus op zoek naar een alternatieve openingshandeling. Toevallig kwam er een grote kip langs – waarin menig kind Juf Evelien herkende. Mijnheer Koekoek gaf mevrouw Kip een ferme hand/vleugeldruk en zo was de opening een feit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie