Schaken tijdens PSM
Schaken tijdens PSM PSV DoDO

Schaken in het holst van de nacht

26 juni 2022 om 22:01 Sport Deel je nieuws

Uiteraard organiseerde schaakvereniging PSV DoDO weer het onderdeel schaken tjidens de Puttense Sportmarathon.

Trapte het schaken in het verleden de Puttense Sportmarathon af, nu werd het toernooi midden in de nacht gespeeld, zo tussen 2.30 en 4.30. Een bizarre gebeurtenis, tegen het einde van het toernooi kwam de zon al op voor een nieuwe dag. Dat zal niet vaak vertoont zijn tijdens een schaaktoernooi

Het werd echter nog gekker.

Dit jaar was door PSV DoDOgekozen voor een alternatieve schaakvorm: doorgeefschaken. Het idee is dat teamgenoten van hun tegenstander geslagen stukken doorgeven aan hun teamgenoot. Die teamgenoot kan dan als hij of zij aan de beurt is kiezen: of een normale zet spelen of een van de van een teamgenoot ontvangen stukken inzetten ergens op het bord.

Dit inzetten kan tot bizarre stellingen leiden, denk je je tegenstander in de tang te hebben, dan kan deze door een stuk slim in te zetten zomaar de bordjes doen verhangen.

Uiteindelijk werden 7 ronden en (met 18 teams) 63 wedstrijden afgewerkt. 39 wedstrijden werden beslist, 24 wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Actief Putten bleek uiteindelijk de sterkste, de tweede tot en met de vierde plek waren voor Volic, de Meeuwen en Hert bier.

De uiteindelijke winaar van de sportmarathon, Team Conquis werd met Meints tuintotaal gedeeld 5e en 6e, dus ook bij het schaken haalde dit team de nodige punten op.

Het schaaktoernooi verliep gesmeerd. PSV DoDO kan gaan nadenken over de variant voor 2023.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie