Rood-Wit scoort 0-1
Rood-Wit scoort 0-1 T van Bloemendaal

Rood-Wit speelt gelijk tegen DSV: 1-1

1 september 2019 om 12:46 Voetbal Deel je nieuws

Putten 31-08-2019. Waar bij Rood-Wit de afgelopen weken de gesprekken meer gingen over engerlingen, emelten, kraaien, eksters, raven en afgekeurde Rood-Wit voetbalvelden werd tussendoor bij Rood Wit ook het Cor Meiling toernooi gespeeld wat op doelsaldo gewonnen werd door Stroe, Rood-Wit werd 2e, Terschuur 3e en EFC 4e.

Vandaag stond de bekerwedstrijd uit tegen DSV op het programma. Een sterk verjongd Rood Wit begon prima aan de wedstrijd en was het eerste halfuur de betere ploeg. Al in de derde minuut was het Daniël Gerritsen die de voorzet van Stefan Bos van buiten de zestienmeter hard en strak in de kruising binnen schoot, 0-1. In de 11e minuut zag de DSV doelman een hard afstandsschot van Marijn van Meerveld op zich af komen welke hij pas in tweede instantie uit zijn doel wist te houden. Het laatste kwartier voor rust werd DSV wat sterker en kreeg het ook een mogelijkheid maar de bal werd goed door doelman René van Hemel gestopt.

De tweede helft begon met iets meer evenwicht in de wedstrijd. Eerst kreeg Stefan Bos een mooie kopkans uit een voorzet van Rodney den Herder maar de bal ging net over de lat. In de 58e minuut ging het net mis in de achterhoede bij Rood Wit waardoor Jeffrey Schreurs alleen voor doelman René van Hemel de bal precies in het hoekje mikte, 1-1. Na een rode kaart voor DSV kreeg Rood Wit meer ruimte en waren er nog kansen voor Bram van Meerveld en Stefan Bos, maar gescoord werd er niet  meer. Al met al een leuke wedstrijd op deze erg warme dag.